Metallica teaset twee nieuwe shows voor 2024

Metallica gaat de komende zomer touren in Europa. Eind mei staan de heren twee maal in München, halverwege juli twee maal in Madrid. In de tussenliggende periode kondigt de band nu ook 2 losse shows aan, in Milaan en Oslo. In een bijzin bij de aankondiging hiervan teasen ze twee nieuwe shows.

De nauwkeurige lezer is het niet ontgaan. In de aankondiging van twee losse festivalshows op I\-Days Festival 2024 en Tons Of Rock 2024, gooit Metallica een flinker teaser: “Houd de komende tijd Metallica.com in de gaten voor extra zomer updates… misschien voegen we nog twee stops (grote hint!!) toe rond het einde van de maand.”.

Waar deze twee stops de heren gaan brengen is flink speculeren. Tijdens de huidige M72 World Tour speelt de band telkens twee no-repeat sets op één locatie, verspreid over twee dagen. Nu hier ook twee reguliere sets aan toegevoegd zijn op I-Days en Tons of Rock, vergroot dit wellicht de opties. Het huidige tourschema laat qua data de volgende mogelijkheden zien:

  • Tussen 29 mei in Milaan en 7 juni in Helsinki;
  • Tussen 9 juni in Helsinki en 14 juni in Kopenhagen;
  • Tussen 16 juni in Kopenhagen en 26 juni in Oslo;
  • Tussen 26 juni in Oslo en 5 juli in Warschau;
  • Tussen 7 juli in Warschau en 12 juli in Madrid.

Kanshebbers

Wie de bovenstaande gaten naast de Festileaks Festivalagenda legt komt tot de volgende kanshebbers. Sweden Rock Festival 2024 vindt 5 tot en met 8 juni plaats in Sölvesborg. Het festival dat vorig jaar onder andere Guns N’ Roses op het affiche had staan, heeft voor de aankomende editie met Judas Priest, Alice Cooper, Parkway Drive en meer al wel drie grote acts geboekt.

Het volgende grote festival dat kans maakt is Rock In Rio Lisboa 2024. Het festival vindt 15, 16, 22 en 23 juni plaats, in je raad het al, Lissabon. Voor 16 juni heeft het festival Ed Sheeran bekend gemaakt. Voor Metallica geen probleem, 22 of 23 juni hebben ze nog een gaatje. Wel is het festival redelijk ver rijden van Scandinavië. Ook niet onbelangrijk voor een tour waar liefst 87 vrachtwagens worden ingezet om alles de wereld over te krijgen.

Iets dichterbij Kopenhagen en Oslo vinden we het gehucht Dessel. Toevallig vindt daar elk jaar Graspop Metal Meeting 2024 plaats. De komende editie valt met 20 tot en met 23 juni precies in het gapende gat van de Metallica tour. Graspop heeft voor 2024 reeds 5 headliners vastliggen: TOOL, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Bring Me the Horizon en Avenged Sevenfold. Voor donderdag 20 juni gaat de organisatie nog één headliner aankondigen, voor zondag 23 juni nog twee. Beide data passen in de agenda, en op beide dagen is dichtst bij de VIP ruimte gelegen mainstage nog beschikbaar…

Van 27 tot en met 30 juni vindt volgend jaar Hellfest 2024 plaats. Het grootste hardrock en metal festival van Frankrijk vindt in 2024 één week later plaats dan gebruikelijk. Wellicht heeft dit te maken met een grote beschikbare act, zoals Metallica. Op zijn minst is het opvallend dat de band precies op de Hellfest data nog een gat heeft, een serieuze optie.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat Metallica niet op een festival staat, maar dat er losse concerten worden toegevoegd. In dit geval lijken de Benelux en Frankrijk gezien het ontbreken in de huidige tourplanning, grote kanshebbers.

Speculeer verder

Natuurlijk is het afwachten waar de volgende aankondiging Metallica heen gaat brengen. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het Metallica topic wordt het laatste nieuws besproken. Ook passeert de optie Metallica dagelijks het zeer actieve Graspop 2024 topic.