Nelly Furtado, Jessie Ware en meer naar Brits festival in 2024

Het Londense popfestival Mighty Hoopla 2024 dropt een line-up vol vrouwelijke sterren uit het heden en verleden. Onder andere Jessie Ware en Rita Ora staan op de poster, maar de grootste klapper is Nelly Furtado. Mooie toevoegingen aan het Europese festivalcircuit van 2024 dus!

Nelly Furtado is back! De Canadese popster met Portugese roots die hit na hit scoorde in de 00s met nummers als ‘I’m Like A Bird’, ‘Promiscuous’ en ‘Say It Right’, is als headliner geboekt door Mighty Hoopla 2024. Het Britse festival bevestigt daarnaast nog een hele lading vrouwelijke acts. Op zaterdag 1 juni wordt Nelly vergezeld door Kim Petras en En Vogue. Op zondag 2 juni staan onder andere Jessie Ware, Rita Ora en Alison Goldfrapp op het programma.

Mighty Hoopla vindt in 2024 wederom plaats in het Londense Brockwell Park. Het tweedaagse festival presenteert zich als een kleurrijk en queer popfestijn, met afgelopen zomer Years & Years en Kelly Rowland als headliners. Die lijn zetten ze komend jaar dus goed door. Tickets voor de zaterdag zijn inmiddels uitverkocht, zondagtickets (£ 69,50) en weekendtickets (£ 129,50) zijn hier te koop.

Kanshebbers Nederlandse festivals

Het zit er dik in dat Nelly Furtado, Jessie en de rest het niet bij één Europees festival laten en we hen op meer evenementen in 2024 gaan zien. Maar hoe zit het met Nederland? Nelly heeft al sinds 2008 (!) niet meer in ons land opgetreden. Dat wordt dus hoog tijd. Zit er na Lowlands 2001 en Pinkpop 2006 nog een terugkeer naar een Nederlands festival in? De “Nellysance” is in ieder geval op gang, met een nieuwe single (‘Eat Your Man’), na zes jaar weer een album op komst en na zestien jaar de hereniging met Timbaland en Justin Timberlake op ‘Keep Going Up’.

Jessie Ware gaf dit jaar een spetterende show op Lowlands 2023 en stond vorig jaar nog op Best Kept Secret 2022. Met haar nieuwe album That! Feels Good! haalt ze dit jaar ongetwijfeld veel eindejaarslijstjes, dus we zien haar ook volgend jaar graag weer terug. Brengt Jessie haar moderne disco naar Pinkpop 2024? Of is volgend jaar Down The Rabbit Hole aan de beurt?

Ook Rita Ora en Kim Petras zijn al een aantal jaar niet meer in Nederland te vinden. Er is in ieder geval genoeg aanbod aan vrouwelijke pop voor de Nederlandse festivals in 2024. Ook interesssant: Milkshake Festival host een stage op Mighty Hoopla 2024. Zien we een van deze sterren volgend jaar op het Amsterdamse festival?

Mighty Hoopla 2024

Locatie
Datum 1-2 juni 2024
Tickets