Rock am Ring 2024 onthult hele line-up met Avenged Sevenfold, Måneskin en meer

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

De line-up van Rock am Ring 2024 is bekend. Onder andere Avenged Sevenfold, Green Day en Måneskin headlinen het grootste rockfestival van Duitsland. Ook Machine Head, Pendulum en meer reizen volgend jaar af naar de Nürburgring. De namen zijn ook direct goede kanshebbers voor Pinkpop, Rock Werchter en Graspop.

Rock am Ring 2024 presenteert niet de eerste paar namen, maar direct de gehele line-up. Een bijzonderheid voor het festival, en erg leuk voor alle fans van RaR. Zoals altijd staat het Duitse festival ook in 2024 weer garant voor een brede topline-up, inclusief Duits werk.

Naast de liefst negen headliners Avenged Sevenfold, Billy Talent, Broilers, Die Ärzte, Green Day, Kraftklub, Måneskin, Parkway Drive en Queens of the Stone Age zijn Machine Head, Corey Taylor en Dropkick Murphys de meest opvallende acts. Zie hieronder de grootste namen op de line-up:

Rock am Ring

Enthousiast geworden door de line-up? De tickets van het festival dat volgend jaar 7 tot en met 9 juni plaatsvindt zijn al verkrijgbaar. Het festival vindt zoals altijd plaats op de Nürburgring, een racecircuit in Nürburg, in het westen van Duitsland. Voor de raceliefhebbers, het is normaal gesproken helaas niet mogelijk om tijdens Rock am Ring een rondje op de Nürburgring te rijden. Tenzij je met 10 kilometer per uur, in het bezit van een camping ticket tussen duizenden dronken Duitsers door wil slalommen. Met 70 aangekondigde bands zal je je echter niet hoeven vervelen.

Implicaties voor andere festivals

Rock am Ring is een belangrijke factor voor de Nederlandse en Belgische festivals. Lettend op eerdere jaren, gaan we veel van de aangekondigde acts waarschijnlijk ook zien op Pinkpop 2024, Rock Werchter 2024 of Graspop Metal Meeting 2024.

Wat vind jij van de line-up? En wie zie jij graag ook op je favoriete Benelux-festival? Praat mee op het officiële Festileaks forum. In het Rock am Ring-, Pinkpop-, Rock Werchter– en Graspoptopic wordt er rustig op los gediscussieerd.