Advertisement

Awakenings komt met nieuw kleinschalig festival: Upclose

ADE 2023
Photo credit: AM / Awakenings

Technofestival Awakenings lanceert haar zevende evenement van 2024. In het weekend van 18 en 19 mei is er ruimte voor een intieme muziekervaring op Upclose.

Dichter bij de muziek, de mensen en de omgeving. Het nieuwe festival Upclose belooft haar naam eer aan te doen. Awakenings, bekend van grootste feesten tijdens Amsterdam Dance Event, Pasen en de festivalzomer, komt met een kleinschalig alternatief. De organisatie verklapt dat het een gloednieuwe ervaring wordt. Nog steeds dicht bij de sfeer van de grote technomoeder Awakenings, maar met een andere focus.

De dansfeesten worden al sinds 1997 drukbezocht door elektronische muziekliefhebbers. Met meer dan 80.000 bezoekers uit 80 landen van over de hele wereld, is het moeilijk om het festival klein of intiem te noemen. Daar heeft de organisatie iets op bedacht; voor de headliners hoef je niet af te reizen naar Spaarnwoude-park. Wie typische grootsheden als Reinier Zonneveld en Charlotte De Witte even links durf te laten liggen, wordt verwelkomt door unieke ontdekkingen. Maar toch mét grootste productie.

Line-up

De line-up kan daarom ook niet anders dan in het teken staan van vernieuwing. Hoe lukt dat beter dan wanneer je twee dj’s live laat samenwerken? Upclose presenteert zestien b2b’s, waaronder Colin Benders en Speedy J. Teven slaan Rod en Stranger de handen ineen. Toch ontbreekt het ook weer niet helemaal aan grote acts uit het genre, want Joris Voorn en Nina Kraviz zijn van de partij. Zij wisselen hun oude doch vertrouwde platencollecties in voor iets heel anders. Voorn werpt zich op energieke techno, terwijl Kraviz een housedans zal doen.

Geen vernieuwing zonder artiesten die nog nooit op een Awakenings evenement hebben gedraaid. Daarom staan er 25 debutanten op de poster, waaronder Marlon Hoffstadt, Azyr en Funk Assault. Hun muziek zal extra gedecoreerd worden met unieke podiumontwerpen en lichten, om zo de verbinding tussen artiest en fan te vergroten. Klein zijn was nog nooit zo fijn.

Tickets

Wil jij bij de allereerste editie van Upclose aanwezig zijn? Dan kun je dagkaarten kopen tegen een gereduceerd tarief. De zaterdagtickets kosten €79,-, vijf euro goedkoper dan de normale prijs. De zondag kost €64,-. Alle weekendkaarten van de laagste prijs zijn al de deur uit. Voor €143,- kun je er toch nog beide dagen bij zijn.

Awakenings Summer Festival Logo

Awakenings Summer Festival 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Line-up
Nicky Elisabeth
Tickets Kopen