Advertisement

De beste apps voor een geweldig festivalseizoen

Het gebruik van mobiele apps neemt nog steeds ieder jaar toe. Niet zo vreemd, want er zijn miljoenen apps beschikbaar voor vrijwel alles wat je maar kunt bedenken. Organisatoren van muziekfestivals omarmen deze technologie door zelf apps te ontwikkelen, maar ook andere apps worden veel gebruikt tijdens festivals. De geweldige mobiele draadloze mogelijkheden van 5G maken apps namelijk steeds bruikbaarder. Maar welke apps zijn nu het meest populair onder festivalgangers? Dat lees je in dit artikel!

Appic

Met Appic kun je feestjes die bij jouw interesses passen vinden en tickets en andere prijzen winnen. Van het vinden van timetables tot het ontmoeten van nieuwe mensen die ook naar een festival gaan, je kunt het allemaal met deze app!

WaterMinder

De meeste festivals vinden in de zomer plaats en met een beetje geluk betekent dat warm weer. Dat in combinatie met dansen en de warmte van al die mensen samen kan je erg dorstig maken. Het is belangrijk dat je gehydrateerd blijft en genoeg water (geen alcohol!) drinkt. De app WaterMinder helpt je hierbij door je reminders te sturen als het tijd is om weer wat water te drinken.

Gaming apps

Tussen bands door wil je je natuurlijk niet vervelen. Je kunt daarom verschillende spelletjes naar je telefoon downloaden. Of je nu voor het klassieke Candy Crush gaat of liever een gokje waagt bij een online casino, deze apps zullen je gegarandeerd vermaken als er even iets minder te doen is.

Shazam

Shazam is een goede app die je kunt gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken. Er zijn immers zoveel artiesten op een festival dat de kans groot is dat je een nieuwe favoriet ontdekt. Open Shazam en binnen enkele seconden ken je de titel van het liedje en de artiest. Bovendien kun je de muziekvideo bekijken, de songteksten lezen en deze delen met je vrienden. Een echte must-have voor op een festival!

Google Maps

Op een groot muziekfestival is het heel gemakkelijk om je vrienden kwijt te raken. Met Google Maps kun je niet alleen naar het festival toe reizen, maar ook je locatie live met vrienden delen. Op die manier hoef je niet op dezelfde plek te blijven wachten tot je bent gevonden, maar kun je ook hun kant oplopen.

Ticketswap

Kun je op het laatste moment toch niet naar een festival? Of waren alle kaartjes al uitverkocht voordat jij door de wachtrij was? Op TicketSwap worden tickets op een veilige en eerlijke manier doorverkocht.

Accuweather

Als je naar een festival gaat, wil je natuurlijk weten wat voor een weer je kunt verwachten. Accuweather is één van de beste weer-apps met actuele weerrapporten. Hun weersvoorspellingen voor de lange termijn zijn zeer nauwkeurig, zodat je weken van tevoren al weet wat je moet inpakken.

Tent Finder

Als jij geen dagtickets hebt, maar meerdere dagen op het festival bent met een tentje om in te slapen, is de kans groot dat je aan het eind van een lange dag moeite hebt om jouw tent terug te vinden. Met deze app kun je een pinnetje zetten op jouw tent om hem terug te vinden op de kampeergrond van het festival. Deze gronden zijn altijd hectisch en lastig te navigeren, maar dankzij deze app wordt het een stuk gemakkelijker.

Battery Doctor

Je hebt meestal geen toegang tot een stopcontact tijdens een festival en hoewel je wel een battery pack mee kunt nemen, gaan deze vaak niet heel lang mee. Wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat? Battery Doctor analyseert je telefoon en laat je zien welke apps de batterij sneller leeg laten lopen en wat je kunt doen om dit te voorkomen. Zo kun je de hele dag door foto’s en video’s blijven maken en met vrienden in contact blijven.

Festival ready

Deze app is alleen beschikbaar voor iPhones, maar is enorm handig. Je vindt hier een lijst met spullen om met je mee te nemen, een zaklamp, live weersvoorspellingen en nog veel meer. Alles wat je maar nodig kunt hebben op een festival!

Free Wifi Finder

Om al je foto’s en video’s op social media te kunnen delen, heb je internet nodig. En met zoveel mensen op één plek kan het netwerk soms wat overbelast zijn. Met de app Free Wifi Finder kun je wifipunten in de omgeving vinden om bereikbaar te blijven en op social media te delen.