Joost wint de prestigieuze Popprijs 2023

De Popprijs 2023 gaat naar Joost. Op Eurosonic Noorderslag 2024 wordt zoals elk jaar de Popprijs uitgereikt aan een band of artiest die in het afgelopen jaar veel heeft gedaan voor de Nederlandse popmuziek.

Op de zaterdagavond van Eurosonic Noorderslag 2024 wordt traditioneel de Popprijs uitgereikt. De 37e winnaar van deze prestigieuze award is Joost.

Naast de eer van het winnen van de Popprijs, ontvangt de winnende artiest ook een cheque van €10.000,-. In voorgaande jaren ging de eer naar Goldband (2022), Di-rect (2021), Floor Jansen (2019) en Ronnie Flex (2018). De eerste editie werd in 1986 gewonnen door Mathilde Santing.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2024 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Groningen. Het festival staat bekend als broedplaats voor opkomende artiesten. Verspreid over verschillende locaties in de stad laten beginnende artiesten hun beste werk horen. Op zaterdag staan Nederlandse artiesten centraal en wordt het festival afgesloten met de uitreiking van de Popprijs.