Advertisement

North Sea Jazz 2024 presenteert eerste namen met o.a. Sting, Joss Stone en Black Pumas

Photo: Martin Kierszenbaum

Eindelijk is het zover: de eerste namen voor North Sea Jazz 2024 zijn bekend. Onder meer Sting, Anouk & Metropole Orkest, Black Pumas, Jamie Cullum, Joss Stone en Vulfpeck maken dit jaar hun opwachting in Rotterdam.

North Sea Jazz 2024 vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juli, zoals altijd in Rotterdam. Vorig jaar wist Nederlands grootste jazz festival nog kleppers als Lizzo, Van Morrison en Stormzy binnen te halen.

Een volledig overzicht van de bekend gemaakte namen vind je hieronder:

Vrijdag 12 juli: Amaro Freitas Trio; Avishai Cohen Bande Iroko; Brittany Howard; Chucho Valdés: Irakere 50; corto.alto; D.K. Harrell; Emily King; Henri Texier ‘An Indian’s Life’; Jamie Cullum; Kinga Głyk; Kurt Rosenwinkel Quartet ‘The Next Step Reunion Tour’; Kymara; Laufey; Lehmanss Brothers; Myra Melford – Fire & Water Quintet; Potter*Mehldau*Patitucci*Blake; Raye; Reuben James; Sanem Kalfa Miraculous Layers; Smino; Vulfpeck

Zaterdag 13 juli: Anouk & Metropole Orkest; Christone ‘Kingfish’ Ingram; Corinne Bailey Rae presents Black Rainbows; Fire! Orchestra; Harold López-Nussa ‘Timba a la Americana’ ft. Grégoire Maret, Luques Curtis & Ruy Adrian López-Nussa; Ibrahim Maalouf and the trumpets of Michel-Ange; Joel Ross Good Vibes; John Ghost; John Scofield & Dave Holland; Joshua Redman Group ft. Gabrielle Cavassa ‘where are we’ Tour; Joss Stone; Laura Misch; Lawrence; Lizz Wright; Maite Hontelé’s NJJO Goes Mambo; Marisa Monte; Masego; Quique; Something Else! ft. Vincent Herring, Binker Golding, Jeremy Pelt, David Kikoski, Paul Bollenback, Essiet Essiet, and Lewis Nash; Sungazer Plus; Tems; Veronica Swift

Zondag 14 juli: Bamba Wassoulou Groove; Benjamin Clementine; Black Pumas; Candy Dulfer with special guest Jonathan Butler; Cécile Mclorin Salvant; Darcy James Argue’s Secret Society ; Dave Douglas Gifts Quintet ft. James Brandon Lewis, Rafiq Bhatia, and Ian Chang; Faada Freddy; Jimetta Rose & The Voices of Creation; Knower; Lander & Adriaan; Mahalia; Noname; Sampha; Shai Maestro & Jazz Orchestra of the Concertgebouw; Sting; Sylvie Courvoisier Chimaera; Vicente Amigo; Walter Smith III

Tickets

De meerdaagse tickets zijn al een tijdje uitverkocht. Wie slechts één dag naar het festival in Ahoy wil, kan vanaf aanstaande donderdag 1 februari terecht bij Ticketmaster. Een dagticket kost 135 euro.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2024

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Imaginarium
Yasper
Glimlip
Imaginarium, Yasper, Glimlip +147 meer
Tickets Kopen