Sziget 2024 komt met speciale tool om je ideale festivaldag samen te stellen

Foto: Sziget 2023

Als er ergens in Europa een festival is waar oneindig veel te doen is, dan is het Sziget wel. Een enorm eiland vol met niet alleen muziek, maar ook theater, circus, lekker eten en nog veel meer. En dan is er óók nog de metropool Boedapest om te ontdekken. Kortom, een beetje keuzehulp is geen overbodige luxe. Dat dacht Sziget zelf ook, en dus komt het Hongaarse festival met een speciale tool om je te helpen bij je ideale festivaldag.

Op de speciale ‘Sziget #FreeToBe’ pagina kun je je voorkeuren aangeven: ben je iemand die het liever rustiger aan doet, of die continu op avontuur wil? Kom je voor de grote main stage bands, of misschien meer voor de nachtelijke raves? Hou je van eten, luxe, mode? Laat het weten en je krijgt jouw ideale festivaldag getipt.

Het festival bedacht de #FreeToBe-reisroute-generator om de enorme veelzijdigheid van het festival te illustreren. Er zijn meer dan 50 areas en meer dan 1000 shows, artiesten uit meer dan 60 landen en heel veel verschillende muziekgenres. Daarnaast is er ook circus, theater, dans, walkabout, Sziget Comedy, queer shows, panels, ArtZone, Love Revolution en meer… Kortom, er is heel veel te doen en te zien – en de route generator helpt je als festivalbezoeker op weg. Er is een haast oneindige combinatie van ervaringen op het festival die uit de tool kunnen rollen.

Prijzen te winnen

Los van dat het een leuke tool is die je zeker een keertje geprobeerd moet hebben, zijn er ook nog eens prijzen te winnen. Na het invullen van de generator krijg je een visual die je kunt delen op je socials. Onder alle mensen dat doen in hun Instagram story (let erop dat je account openbaar staat!) en @szigetofficial taggen, worden deze prijzen verloot:

 • Dag 1 (do): Magic Mirror VIP experience voor 2 personen tijdens het hele festival
 • Dag 2 (vr): Sziget Eye Ride voor 2 personen
 • Dag 3 (za): Bell Tent en Sziget Ville Comfort Camping Pass voor 2 personen tijdens het hele festival
 • Dag 4 (zo): Picnic op het eiland voor 2 personen
 • Dag 5 (ma): 8-daagse Sziget CityPass + Boat Party tickets voor 2 personen
 • Dag 6 (di): Backstage tour voor 2 personen
 • Dag 7 (wo): Sziget Makeover voor 2 personen (een kapper, professionele make-upsessie en nieuwe kleding)

Daarnaast doen alle deelnemers die zich op de uitslagpagina inschrijven voor de nieuwsbrief mee voor de hoofdprijs, die bestaat uit:

 • Full Festival VIP Pass voor 2 personen
 • Bell Tent + Sziget Ville Comfort Camping Pass voor 2 personen
 • 8-daagse Sziget CityPass voor 2 personen
 • Sziget Boat Party VIP Ticket voor 2 personen
 • Budapest Castle Party VIP Ticket voor 2 personen

Best de moeite, toch?

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen