Advertisement

Tips voor je festival weekend

Heb je alweer helemaal zin in het festivalseizoen en ga je een weekend lang feesten? Het laatste wat je wil als je onderweg bent naar je festival weekend is het druk maken als je alles wel bij je hebt en niks vergeet. Het goed voorbereiden en zorgen dat je gehele uitrusting compleet is kan dan ook zeker geen kwaad met de volgende tips.

Camping comfort

Voor een comfortabele festivalervaring is een goede campinguitrusting belangrijk, en dan hebben we het niet over een auto huren. Investeer in een goede tent die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en vergeet niet om een comfortabele slaapzak en luchtbed mee te nemen. Een handige kampeerstoel zorgt niet alleen voor comfort bij het relaxen voor je tent, maar kan ook helpen als handige zitplaats tijdens optredens op het festivalterrein. Denk ook aan extra accessoires zoals een draagbare lamp voor ’s avonds en kleine opbergmogelijkheden om je tent georganiseerd te houden.

Festival essentials

Bereid je voor op lange dagen vol muziek en gezelligheid met festival essentials. Een opvouwbare waterfles zorgt ervoor dat je altijd gehydrateerd blijft, terwijl zonnebrandcrème belangrijk is voor bescherming tegen de zon. Een powerbank voor je telefoon kan ook heel handig van pas komen als mobiel snel leeg raakt, vooral als je je vrienden wilt blijven vinden of onvergetelijke momenten wilt vastleggen. Een compacte regenponcho past gemakkelijk in je festival rugzak en houdt je droog tijdens onverwachte buien.

Paklijst voor festival plezier

Een goed doordachte paklijst is de sleutel tot een zorgeloze festivalervaring. Hier zijn enkele items om toe te voegen aan je checklist voor optimaal festival plezier:

  • Toiletpapier: Vergeet zeker niet het toiletpapier. Zo zorg je dat je op je gemak gebruik kan maken van de dichtstbijzijnde toiletten op het terrein, dit is vooral handig omdat vaak het wc-papier snel op is.
  • Zaklamp met extra batterijen: een compacte zaklamp komt altijd van pas, vooral ’s avonds op de camping of wanneer je over het festivalterrein loopt. Zorg ervoor dat je extra batterijen bij de hand hebt voor als je zaklamp leeg is.
  • Oordopjes: bescherm je oren tegen luide muziek en zorg voor een goede nachtrust op de camping met een paar comfortabele oordopjes.
  • EHBO-kit: een kleine EHBO-kit kan van veel waarde zijn voor kleine ongelukjes. Vergeet niet pleisters, pijnstillers en desinfectiemiddel toe te voegen.
  •  Snacks voor tussendoor: houd je energieniveau op peil met gezonde snacks die gemakkelijk te eten zijn.
  • Herbruikbare beker: draag bij aan milieubewustzijn door je eigen herbruikbare beker mee te nemen. Hiermee kun je niet alleen genieten van je favoriete drankjes, maar ook bijdragen aan het verminderen van afval op het festivalterrein.
  • ID en festivaltickets: zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs en festivaltickets meeneemt.

Bekijk de complete Festival Paklijst hier.Met deze toevoegingen aan je paklijst ben je goed voorbereid op alles wat het festivalweekend voor je in petto heeft.

Extra voorbereiding

Voorkom last-minute stress door slim vooruit te plannen. Markeer belangrijke items op je paklijst en maak gebruik van festival apps om het schema en eventuele wijzigingen bij te houden. Plan ook ontmoetingspunten voor je groep in het geval van verloren contact en zorg voor een duidelijk herkenningspunt bij je tent op de camping. Overweeg ook om vooraf onderzoek te doen naar de locatie en de omgeving om extra activiteiten of bezienswaardigheden te ontdekken tijdens je festival weekend.

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks