Advertisement

Check deze indrukwekkende nieuwe stage op Reading & Leeds 2024

Het beroemde Britse festival Reading & Leeds komt met een hele nieuwe stage straks in augustus. Bij dit podium lijkt het net alsof boven de bezoeker een groot ledscherm zweeft.

De nieuwe stage gaat ‘The Chevron’ heten en wordt het middelpunt van het festival. Het markeert de terugkeer van een uniek iconisch hoofdpodium. Bij dit nieuwe openluchtpodium kunnen maar liefst 40.000 mensen staan; dat is net zoveel publiek als de Alpha op Lowlands kwijt kan.

Nieuwe video canopy

Boven de bezoekers hangt een overkapping die bestaat uit honderdduizenden programmeerbare ledlampjes die vastzitten aan een soort gaas. Dit gaas is voor 90 procent transparant waardoor het lijkt alsof de ledlampjes boven de bezoekers zweven. Het is voor het eerst dat zo’n stage ergens gemaakt wordt en gaat zeker zorgen voor een spectaculair beeld wanneer de lichtbronnen oplichten op de muziek.

Wie staat op het podium?

Het programma van het nieuwe podium wil de focus leggen op dance en hiphop acts. Zo headlinen bijvoorbeeld The Prodigy, Sonny Fodera en Skrillex deze stage. Daarnaast komen ook artiesten zoals Nia Archives, Barry Can't Swim en Denzel Curry voorbij op het grote podium. Naast optredens wordt The Chevron tevens de thuisbasis voor ’s werelds grootste silent disco van donderdag tot zondag.

Reading Festival en Leeds Festival vinden dit jaar plaats van 21 tot en met 25 augustus in Richfield Avenue en Bramham Park. Naast de bovenstaande artiesten komen onder andere ook Fred again.., Lana Del Rey en Blink-182 naar beide festivals.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen