Fred again.. creëert gekkenhuis in Australië met surprise tour

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

De storm rondom Fred again.. lijkt nog lang niet te gaan liggen. Met de aankondiging van een surprise-show gevolgd door een surprise-tour krijgt hij Australië in rep en roer.

Frederick Gibson houdt wel van een spontaan feestje. Dinsdagochtend besloot hij om een nieuw optreden aan te kondigen op een wel heel bijzondere locatie: het Sydney Opera House in Australië. Datum? Diezelfde avond.

Meer dan 125.000(!) fans maakten meteen hun agenda vrij en sloten aan in de digitale wachtrij. In het Opera House is slechts plek voor een kleine 2700 man en de show was dan ook vrijwel meteen uitverkocht. Het enige wat het uitverkopen nog enigszins vertraagde was de website van het Australische gebouw: die vloog door de enorme massa aanvragen uit de lucht.

Bekijk hieronder het beeldmateriaal van zijn surprise-show in het Sydney Opera House.

@lanewayfest It was this time last year he played Laneway… it’s good to have you back king 👑🐳 #fredagain ♬ original sound – Laneway Festival

Probeert Fred again.. meteen even te testen hoe zijn nieuwe nummers bij het publiek vallen? Samen met Joy Anonymous, die hem vergezelt als voorprogramma, presenteert hij een nog niet eerder uitgebracht liedje. Net als bij het meeste werk van Fred again.. kunnen fans al snel de tekst mee scanderen; op zijn nummers zijn meestal slechts enkele zinnen te horen, dikwijls samples van spraakberichten of filmpjes.

Surprise tour

Na de surprise show in Sydney, volgde ook nog eens een surprise tour door arena’s in Australië. Zes stuks in Melbourne en Sydney, en een zevende op een nog nader aan te kondigen pop-up locatie. Een tamelijk bizarre situatie: de shows vinden volgende week al plaats, wat betekent dat er zo’n 120.000 tickets verkocht moeten worden in slechts een paar dagen tijd.

Lowlands 2024

De populariteit van Fred again.. lijkt daarmee nog altijd geen grenzen te kennen. Amper 2 jaar geleden speelde hij nog in de Melkweg, inmiddels stond de Engelse producer al op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole en gaf hij twee stijf uitverkochte optredens in de Ziggo Dome. Volgende stop: headliner op Lowlands 2024. Om daarbij te zijn moesten fans net zo hard strijden als in Australië.

Alvast meer weten over Fred en waarom iedereen hem nou zo leuk vindt? Wij leggen je hier uit hoe hij in een mum van tijd een van de populairste acts anno 2024 werd.


Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.