Kondigt Pearl Jam dinsdag een Europese tour aan?

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Pearl Jam doet er de afgelopen dagen alles aan om de boel op te zwepen, wat leidt tot de nodige geruchten. Zo schijnt er morgen naast een nieuwe single óók nog een tour aankondiging op de planning te staan.

Als de geruchten kloppen, dan weten we morgen waar Pearl Jam dit jaar te bewonderen is. Daarnaast wijst alles erop dat we morgen óók de eerste single van het aanstaande album te horen krijgen. Het kan niet op voor Pearl Jam fans.

De geruchten begonnen drie dagen geleden. Toen besloot het social team van Pearl Jam dat het tijd was om de boel wat op te schudden. Een Instagram post vol berichten van ongeduldige fans, met de simpele emoji “🔜” erbij was het startschot van de geruchten.

Screenshot Ten Club nieuwsbrief

De dag hierop kregen leden van de “Ten Club” – de fanclub van Pearl Jam – de maandelijkse nieuwsbrief. Deze was in tegenstelling tot de gebruikelijke nieuwsbrieven op de header en een tekst die verwijst naar dark matter na volledig zwart. In de nieuwsbrief zijn wel links te vinden naar Spotify en Apple Music om het nieuwe album te “pre-saven”. Vervolgens was er gisteren kort een 30-seconden durend fragment te horen van het nieuwe album, op de Wikipedia pagina van de band. Geüpload door Republic Records, het label van Pearl Jam.

En nu wordt er nog meer duidelijk, zojuist is de onderstaande post verschenen op het Instagram account van de band. “Midnight ET.” Oftewel 6 uur ’s ochtends in onze tijd. In de afbeelding zien we een drumset, met op de achtergrond visuals. Hint de band naar nieuw werk? Of een touraankondiging? Waarom niet gewoon allebei?

Dark Matter

De naam van de aankomende album is al bekend: Dark Matter. De single die morgen uit moet komen heet naar het schijnt ook Dark Matter. Naar verwachting komt het album 19 of 26 april uit. Ook komt er waarschijnlijk een speciale vinyl editie uit op Record Store Day 2024, die 20 april plaatsvindt.

Bij een nieuw album hoort natuurlijk een tour. Momenteel staat er één Amerikaanse datum op het programma, in mei. En twee Europese data: 11 juli in Spanje op Mad Cool 2024, 13 juli in Portugal op Nos Alive 2024. Wellicht komen hier morgen dus nieuwe data bij.