Advertisement

Marlon Hoffstadt: DJ Daddy Trance

Marlon Hoffstadt is een man op een missie. Zijn missie? Jou op die dansvloer krijgen. Dit is hoe Marlon DJ Daddy Trance werd, en waarom jij zijn exclusieve shows niet mag missen.

Het begin

Inmiddels is Marlon Hoffstadt misschien wel beter bekend als DJ Daddy Trance. Zijn dj carrière begon echter al lang voordat Marlon, Daddy werd. Op zijn zeventiende brengt de Berlijnse dj zijn eerste EP You and a Love Stoned Ghost uit. Het jaar daarop scoort hij met ‘Shake That’ zijn eerste hit. Het nummer wordt de meest geshazamde track in Ibiza in 2013. Niet veel later bestempelt de legendarische dj Pete Tong hem als toekomstig ster. In de jaren hierna richt hij twee labels op, studeert hij journalistiek & PR-management en weet hij trance, house, techno en Eurodance te combineren tot zíjn sound.

Een vroegtijdig einde?

Vanaf zijn begin als dj in 2012, draait Marlon trance. Met de jaren wordt zijn sound steeds serieuzer en ontwikkelt hij zich meer en meer richting de niche. De vreugde is daarmee echter ver te zoeken. Het had niet veel gescheeld of Marlon was zelfs gestopt met dj’en. Dat verandert wanneer corona de wereld raakt. Marlon besluit muzikaal een andere kant op te gaan. Trance wordt aangevuld met meer oude Eurodance samples, pop, techno en dance invloeden. De sound wordt vrolijker, en het plezier is weer volledig terug. Corona bracht Marlon dus juist iets positiefs. Bij het nieuwe geluid hoort ook een nieuwe naam: DJ Daddy Trance.

DJ Daddy Trance

De nieuwe vrolijke, commerciëlere en meer pop geïnspireerde sound levert hem veel kritiek op van trance-puristen. Tegelijkertijd komt het vrolijke high energy geluid precies op het juiste moment voor de scene die wel een tegenhanger voor Corona kan gebruiken.

Het is dan ook geen toeval dat DJ Daddy Trance ontploft wanneer het weer tijd is voor livesets. De afgelopen jaren speelt de Duitser onder andere Boiler Room sets in Melbourne en op Glitch Festival, sluit hij Amsterdam Open Air af en staat hij op Ploegendienst 2023. Wat aan zijn sets opvalt, is de exclusiviteit. Als kersverse vader is het Marlon maar al te duidelijk dat hij balans nodig heeft in het leven. Dit betekent óók het beperken van de hoeveelheid livesets. Kwaliteit boven kwantiteit. Gecombineerd met zijn groeiende populariteit zorgt dit ervoor dat tickets bemachtigen voor zijn shows steeds vaker een loterij is. Dubbel exclusieve optredens dus.

Track ID?

Enkel weinig shows geven zorgt natuurlijk niet voor hype. Daar heb je ook ook een hele dikke set, en een social media strategie voor nodig. Die dikke sets weet DJ Daddy Trance wel te leveren. Marlon struint wekelijks lokale platenzaken af, en is dagelijks op zoek naar oude nummers die een nieuw jasje verdienen. Dit zorgt voor setlists vol remixes van klassiekers, van Darude’s ‘Sandstorm’ tot Klubbheads’s ‘Kickin’ Hard’ en unreleased bangers als de ‘Shred My Panties’ edit. Deze high energy, hands up sound leent zich vervolgens ook nog eens extreem goed voor Instagram en TikTok.

DGTL Logo

DGTL 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Line-up
Eliza Rose
Weval
Bonobo
Eliza Rose, Weval, Bonobo +81 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.