De eerste festival setlist van Jungle van 2024 is een feit

In de zomer van 2024 is het weer raak: Jungle komt de Europese festivalweides afbreken. Maar hoe ziet de setlist er uit met alle goede platen die ze hebben gemaakt? Daar hebben we mogelijk al een antwoord op. Jungle heeft namelijk hun eerste show op Lollapalooza Argentina 2024 gespeeld en we nemen de festival setlist met je door.

De Britse band staat bekend om de unieke mix van soul, funk en elektronische invloeden. In 2023 brengen ze hun laatste plaat Volcano uit, waarmee in 2024 een tour langs veel festivals gepland staat. Zo staat de band op o.a. Rock Werchter 2024, Down The Rabbit Hole 2024 en Rock En Seine 2024.

Op Lollapalooza Argentina 2024 heeft Jungle hun eerste show van het jaar gegeven en de eerste festival setlist van het jaar is dus een feit. Het nieuwste album Volcano bouwt voort op de unieke sound die ze hebben, maar maakt ook ruimte voor frisse elementen en een mix van nieuwe samenwerkingen. De setlist bestaat voor een groot deel (6/16) uit nieuwe tracks, waarbij de opening bestaat uit ‘Candle Flame’ en ‘Dominoes’. Maar natuurlijk wordt de setlist ook goed gebalanceerd met de grootste hits van eerdere albums, zoals ‘The Heat’ ‘Casio’ en ‘Heavy California’. Het catchy ‘Busy Earnin’ is nog altijd de setafsluiter.

Jungle

Jungle is een Britse groep met veel kilometers op de teller. De gelijknamige debuutplaat uit 2014 slaat een heel aantrekkelijke brug tussen indie, electronica en modern soul. De kenmerkende falsettostemmen van Lloyd-Watson en McFarland passen goed bij de dansbare vibe van hun muziek. Jungle kan gezien worden als het soulvolle broertje van LCD Soundsystem en zo speelt de band ook: live straalt de band een enorm plezier uit en wordt elke track fanatiek gespeeld. Stampende en dampende muziek begeleid door een strakke band en achtergrondzang.

Vanaf nu even ‘Back On 24’, want Jungle gaat in 2024 een groot deel van de Europese festivals af. Je kunt ze in Nederland zelfs zien als headliner van de zaterdag op Down The Rabbit Hole. De tour begint in Argentinië en gaat van de verschillende Lollapalooza-edities naar Coachella 2024 en daarna richting Europa. Daarbij worden veel landen aangedaan, waaronder shows op Glastonbury 2024, Roskilde Festival 2024 en Hurricane Festival 2024.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.