Advertisement

U2 beëindigt Sphere-shows met bijzonder duet en zeldzame track

40 shows speelde de Ierse band U2 in de Sphere in Las Vegas. Ze waren de eerste band die mocht optreden op het nieuwe podium. Ze hebben daarbij de lat hoog gelegd voor de artiesten die de groep gaan volgen.

Afgelopen weekend op 2 maart 2024 was de laatste show van U2 in de Sphere in Las Vegas. Tijdens de shows stond het album Achtung Baby centraal. Ze begonnen het optreden net zoals elke andere met ‘Zoo Station’ gevolgd door ‘The Fly’ en ‘Even Better Than the Real Thing’. Daarnaast hadden de rocksterren voor deze avond nog een aantal verassingen in petto.

De eerste verassing kwam terwijl de band hun vijfde nummer, ‘One’, speelde. Toen voegde Daniel Lanois, producer van Actung Baby, zich bij de band op het podium om de gitaar te spelen. “Er zou geen Achtung Baby zijn zonder Daniel Lanois,” riep Bono. Zo krijgt de band het voor elkaar om de grote sphere klein en intiem te laten voelen.

Zeldzame track

Voor de laatste avond in de Sphere had de band nog een mooie verassing. Tijdens de residency hebben ze vaak het nummer ‘Don’t Dream It’s Over’ gecoverd van de band Crowded House. De frontman, Neil Finn, was zo geïnspireerd door de cover had hij een nieuwe versie had opgenomen en naar U2 had toegestuurd. Met deze nieuwe versie konden de twee als het ware virtueel samen optreden. Bono vertelde het publiek dat ze “van de laatste avond een soort opnamesessie wilden maken”. Tijdens dit nummer wilden ze graag de live versie van hun cover wilden opnemen met de zang van Finn en de aanwezige fans. Het nummer werd opgedragen aan Alexei Navalny’s, een Russische oppositieleider, weduwe Yulia en was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de avond.

Het laatste nummer van de avond was heel gepast het nummer ’40’. Dit nummer had de band in lange tijd niet meer live gespeeld waardoor het een bijzondere afsluiting was van de avond. “It’s been 40 days and 40 nights in the desert,” zei Bono. “What’s a fellow with a messianic complex going to do? Here’s a song we wrote in 40 minutes.”

De volgende band die speelt in de Sphere is de band Phish. De Amerikaanse groep speelt van 18-21 april 2024 vier unieke shows met eigen setlist en visuals.