Vampire Weekend naar AFAS Live op 15 december 2024

DTRH
Photo: Festileaks / Kamiel Scholten

Na vijf jaar keert Vampire Weekend terug naar Nederland en geeft de band opnieuw een optreden in de AFAS Live. De ticketverkoop start op 5 april.

Wie nog steeds vreest om een live show van Vampire Weekend te moeten missen dit jaar, kan eindelijk opgelucht ademhalen. De indie band komt op de valreep van 2024 toch nog optreden in ons kikkerlandje. Op 15 december staat een show van de ‘Only God Was Above Us’ tour op het programma. Dan neemt de band tevens Charlotte Adigéry & Bolis Pupul mee als voorprogramma.

De laatste doortocht van Ezra Koenig en co. dateert alweer van vijf jaar terug, toen ook de AFAS Live de thuishaven was voor hun concert. In 2019 gaf Vampire Weekend naast een optreden in de AFAS Live ook een show weg op Down The Rabbit Hole. Dit jaar kunnen alleen festivalgangers die de oversteek naar Barcelona maken de band bewonderen op de festivalweide. De Amerikanen zijn exclusief geboekt voor het Spaanse Primavera Sound. Geen andere festivaloptredens in Europa dit jaar dus, maar wellicht kan de band hier alvast warmdraaien voor de affiches van 2025.

Tickets voor deze show gaan op 5 april in de verkoop en kosten 50,40 euro. Dan komt ook het nieuwste album, dat dezelfde naam draagt als de aankomende concertenreeks, uit. De Europese tour bevat (tot nu toe) alleen nog data in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Nederland. Rond een Belgische concert blijft het helaas nog angstvallig stil.