Advertisement

Werchter Boutique en TW Classic gaan niet door in 2024

Photo: Rob Walbers (Werchter Boutique 2022)

Eindelijk duidelijkheid: Werchter Boutique en TW Classic gaan dit jaar niet door. Het was al langer dan gebruikelijk stil rondom de dagfestivals die plaatsvinden op het festivalpark van Werchter, en nu is dus duidelijk waarom.

Het Festivalpark in Werchter verwelkomt iedere zomer een reeks aan evenementen. Het epicentrum is het grote meerdaagse festival Rock Werchter, dat voor alle duidelijkheid wel gewoon doorgaat. Daar omheen worden enkele eendagsfestivals georganiseerd rondom één grote headliner, onder de vlag van Werchter Boutique of TW Classic. Maar dit jaar dus niet: de organisatie laat weten dat het niet is gelukt een geschikt programma te vinden.

Er is wel veel gesproken met mogelijke headliners, maar uiteindelijk wijzigden zij toch hun plannen of kon er geen geschikte datum worden gevonden die bij beide partijen uitkwam. Extra handicap daarbij zijn de werkzaamheden die tot half juni plaatsvinden rondom het Festivalpark Werchter, waardoor in ieder geval tot die tijd de agenda daar op slot moest.

Bruce Springsteen

Afgelopen jaren waren Gorillaz, Fleetwood Mac, Bruno Mars, Robbie Williams en Muse onder de hoofdacts van Werchter Boutique. TW Classic verwelkomde onder meer Nick Cave, Bon Jovi, Guns N' Roses en Bruce Springsteen in recente jaren. Die laatste artiest komt overigens wel nog naar Werchter in 2024. Hij speelt op 2 juli een losstaand eigen concert op het terrein. Kaarten zijn uitverkocht.

Verder is het dus alle ballen op moederschip Rock Werchter deze zomer, dat plaatsvindt van 4 tot en met 7 juli. Daar staan Foo Fighters, Dua Lipa, Måneskin en Lenny Kravitz bovenaan de affiche. Er zijn nog combitickets voor het Belgische festival, net als tickets voor de donderdag en vrijdag.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen