Gat in de vorm van Rock Werchter 2025 in tourschema Billie Eilish

Billie Eilish op Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

Billie Eilish heeft een zeer omvangrijke wereldtournee aangekondigd rondom haar nieuwe album Hit Me Hard And Soft. Opvallend genoeg ontbreekt een Belgische datum, maar laat er nou net een perfect gat in het schema zitten voor Rock Werchter 2025. Hebben we de eerste headliner te pakken?

Billie Eilish doet zo ongeveer elk land in Europa aan tijdens haar Hit Me Hard And Soft: The Tour. Ze staat onder andere maar liefst 3 keer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Maar een Belgische datum ontbreekt. Bekijk de complete tour hieronder.

Dat de superster België overslaat lijkt niet erg logisch. Bovendien missen er meer Europese landen die normaal wel verzekerd zijn van een passage, zoals Portugal en Frankrijk, en zijn er relatief weinig shows in grote landen als Duitsland en Spanje. Daarmee ligt het voor de hand dat er nog extra data toegevoegd gaan worden.

Festivalshows

Het tourschema zit redelijk dichtgetimmerd, maar er is een opvallend groot gat tussen 15 juni (Barcelona) en 7 juli (Glasgow). Misschien wil de Amerikaanse even op en neer naar huis voor een korte vakantie, maar een meer logische verklaring is dat dit precies de periode is waarin veel grote Europese festivals plaatsvinden die wel zouden staan te springen om een headlineshow van Billie Eilish. Op die manier kan er ideaal een mooie festivaltour gepland kan worden.

Rock Werchter is bijvoorbeeld een perfecte kandidaat; dat festival zal in 2025 plaatsvinden van 26-30 juni of 3-7 juli. Andere festivals in die periode zijn Roskilde (Denemarken), Open’er (Polen), NOS Alive (Portugal), Mad Cool (Spanje), Hurricane & Southside (Duitsland).

Omdat festivals graag eerst hun 2024-editie afronden voor ze communiceren over het volgende jaar, is het niet ongebruikelijk dat deze shows pas later worden aangekondigd. Het zou ons in ieder geval niets verbazen als we met Billie Eilish de eerste grote headliner voor 2025 te pakken hebben.