‘Linkin Park keert mogelijk terug met zangeres’

Linkin Park

Als we Jay Gordon, frontman van Orgy, mogen geloven, heeft Linkin Park plannen om terug te keren met een zangeres. Chester Bennington, de originele zanger van de populaire band, overleed in 2017.

Jay Gordon versprak zich bij een radio interview met Wired In The Empire: “Heel, heel vette gasten, en natuurlijk een geweldige band. Ze zijn al een tijd bezig, en gaan er nog altijd voor. Het zal lastig zijn zonder Chester (Bennington), maar we gaan het zien. Ik hoor dat ze nu een vrouwelijke zangeres hebben. Dat is wat ik hoorde.”

Dat het wellicht niet zo handig was om dit nieuws met de wereld te delen bedacht Gordon zich niet veel later: “Quote mij daar niet over. Ik weet niet zeker wie de nieuwe zanger gaat zijn, maar ik hoorde dat het een vrouw werd. Misschien proberen ze op die manier verder te gaan. Dat zou interessant moeten zijn”.

Hoop

Uiteraard is het nu dus nog allemaal onzeker. Wel maakt de band tussen Orgy en Linkin Park de juistheid van het nieuws iets aannemelijker: Linkin Park was bij haar eerste tour het voorprogramma van jawel, Orgy. Ook staat Jay Gordon, de frontman van Orgy, op het remix album van Linkin Park Reanimation met een remix van ‘Points of Authority’.

Wel zeker is de hoop die het nieuws met zich meebrengt. Na de dood van frontman Chester Bennington heeft de band nog één tribute show gespeeld in Los Angeles, in 2017. Onlangs bracht de band nog speciale edities uit van Hybrid Theory en Meteora ter ere van de twintigste verjaardag van de albums.

Ook brengt de band op 12 april een singles compilatie uit die spant van 2000 – 2023. Nu lijkt er eindelijk weer een mogelijke live terugkomst in te zitten.