Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg stopt

Eric van Eerdenburg, @Kamiel Scholten Fotografie

Eric van Eerdenburg is langzaamaan aan het afbouwen. Binnen nu en twee jaar neemt Camiel le Rutte zijn taken over als directeur van Lowlands.

In een aflevering van de 3voor12-podcast De Machine dropt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg een behoorlijke bom: de directeur is – in zijn woorden – “begonnen met stoppen”. Van Eerdenburg (63) ziet zichzelf liever te vroeg dan te laat stoppen, omdat hij in zijn loopbaan vele collega’s te lang heeft zien doorgaan. “En daar wil ik niet bij horen,” zo benadrukt hij.

Tijdlijn

Maar zover is het nog niet: zéker Lowlands 2024 en de editie van 2025 blijven voorlopig in vertrouwde handen. Het is nog niet duidelijk of Eric daarna alsnog actief blijft achter de schermen, of dat hij er dan helemaal mee stopt.

Van Eerdenburg heeft een flinke stempel op het festival gedrukt. Al sinds 2000 zwaait hij met de scepter in Biddinghuizen; slechts zeven jaar na de eerste editie van Lowlands in 1993.

Opvolger Camiel le Rutte

Camiel le Rutte (39, oud-programmeur van o.a. de Melkweg) loopt al een tijdje mee met de huidige Lowlands-directeur mee om in de toekomst – wat dus binnen twee jaar zal zijn – de scepter over te nemen. Le Rutte is volgens zijn mentor “de juiste man om dit over te nemen”, en heeft tegen de tijd van zijn installatie als directeur “een mooie leeftijd, dezelfde leeftijd als waar ik begon.”

Bekijk hieronder het fragment waarin Eric het nieuws deelt. De volledige aflevering van de podcast is hier te beluisteren.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.