Advertisement

Pinkpop-headliner Calvin Harris geïrriteerd door kritiek op show: “Kan ook niks goed doen”

Calvin Harris

Calvin Harris is komende juni de grote headliner op de zaterdag van Pinkpop 2024. Afgelopen week gaf hij al een voorproefje van zijn nieuwe set op Ultra Festival in Miami. Op Instagram noemde iemand zijn afsluitende show ’teleurstellend’, maar dat viel niet in goede aarde bij de superster-dj.

“Om heel eerlijk te zijn vond ik de set bijzonder teleurstellend. Ik heb het 20 minuten volgehouden en ben toen naar Svdden Death gegaan” reageert een festivalganger op de Instagram van Calvin Harris. Een andere festivalganger beaamt: “Lol same. Echt super teleurstellend.” en een derde: “Hij had beter de trap edit van FE!IN kunnen draaien” (een track van Travis Scott en Playboi Carti).

Hoewel het om slechts enkele individuen gaat, was de Schotse dj blijkbaar dusdanig geïrriteerd dat hij de behoefte voelde om zich te verdedigen. Zijn reactie luidt: “Verwacht je van mij dat ik mijn eigen tracks niet speel? [Mijn songs] hebben miljarden streams: dat zijn geen cheesy hits, maar proper fucking songs met echte artiesten. En jij wil dat ik een trap edit van FE!IN speel.. Ik heb maanden gedaan om nieuwe versies te maken van al m’n tracks. En dan vinden mensen het gek dat ik nooit op EDM festivals draai.. (…) Fuck, op dit punt kan ik niks meer goed doen in jullie ogen.”

De comment is inmiddels verwijderd van Instagram, maar is nog terug te vinden op X.

Calvin Harris speelt zaterdag 22 juni op Pinkpop, samen met onder andere Nothing But Thieves, Anouk en Louis Tomlinson. Eerder dit jaar won hij nog een BRIT Award voor Best Dance Act.

De set van Calvin Harris op Ultra Festival is hieronder terug te kijken.