8 onmogelijke clashes uit het timetable van Primavera Sound 2024

Photo: Stuart Winecoff

De timetable van Primavera Sound 2024 is bekend! De goede acts lijken dit jaar elkaar weer enorm te overlappen. Wij zetten de lastige keuzes voor je op een rijtje.

Over twee weken is het zo ver, dan gaan de poorten van Primavera Sound Barcelona open. Keuzestress onder de Spaanse zon is niet iets waar je als festivalganger op zit te wachten. Daarom hier een overzicht van de acts die tegelijk op het festival staan, zodat je alvast kunt nadenken naar wie je gaat kijken.

1. Troye Sivan vs. Faye Webster vs. BADBADNOTGOOD (vrijdag)

Op vrijdagavond staat de Canadese band BADBADNOTGOOD (Cupra – 20.50-21.50) op de planning. Met een mooie mix van jazz, hip-hop en elektronica, zijn hun live shows een dynamische en meeslepende ervaring vol improvisatie en muzikale verrassingen. Maar je kan rond die tijd ook wegdromen bij de indie folk en soulvolle country van Faye Webster (Pull&Bear – 20.55-21.55). Zij staat bekend om intieme optredens vol mooie liedjes die je helemaal laten wegdromen. Om het dan nog wat moeilijker te maken kan je ook hard mee zingen en dansen met ‘Rush’ bij Troye Sivan (Santander – 20:30-21:30).

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

2. Justice vs. Peggy Gou (donderdag)

Met de nieuwe plaat Hyperdrama gaan de mannen van Justice (Estrelle Damm – 01.45-03.00) dit jaar de festivals langs. Met een setlist vol nieuwe hits maar ook niet te vergeten nummers zoals ‘Genesis’ en ‘D.A.N.C.E.’ zetten ze bijna zeker weten een ijzersterke show neer. Een half uurtje later en grotendeels dus tegelijkertijd staat techno konining Peggy Gou (Amazon Music – 02.15-04.15) op te treden. Met tracks zoals ‘(It Goes Like) Nanana’ gaan daar ook gegarandeerd de voetjes van de vloer.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

3. SZA vs. Romy (zaterdag)

Deze clash is bijna een gewetensvraag. Op zaterdagavond moet je de keuze maken tussen SZA (Santander – 00.00-01.15) en Romy (Amazon Music – 00.05-01.05). SZA (die overal staat behalve in de BeNeLux) is dé headliner van het moment. Met haar mix van R&B, soul en hip-hop heeft ze een indrukwekkende en invloedrijke catalogus opgebouwd. Aan de andere kant staat Romy, bekend van The xx, die haar eigen solomateriaal presenteert. Met de combinatie van elektronische beats en emotionele melodieën zorgt ze voor energieke en dansbare sets.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

4. Pulp vs. Deftones (donderdag)

Pulp (Santander – 00.00-01.35), bekend van hits zoals ‘Common People’ en ‘Disco 2000’, zorgt voor een feest van herkenning en energie op de donderdagavond. Aan de andere kant staat Deftones (Amazon Music – 23.55-01.10), die met alternative metal, shoegaze en post-hardcore tracks intense optredens afleveren vol rauwe emotie en dynamische soundscapes.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

5. Vampire Weekend vs. L’Imperatrice (donderdag)

Bij de nummers van Vampire Weekend (Estrelle Damm – 22.15-23.45) hoor frisse indie, vermengd met Afrikaanse invloeden en vooral een portie luchtige vrolijkheid. Een optreden dat je niet wilt missen, vooral omdat ze net een van de beste albums van het jaar hebben gedropt. Tegelijkertijd heeft L’Impératrice (Pull&Bear – 22.50-23.50) de harten van velen veroverd met hun funky en groovy sound, die perfect past bij een zwoele zomeravond in Barcelona.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

6. Disclosure vs. Barry Can’t Swim (vrijdag)

Op vrijdag om 01:45 uur begint Disclosure hun set op de mainstage, de Estrella Damm. Ze spelen hier een uur en een kwartier tot 3:00 uur nachts. Ongeveer tegelijkertijd, om 01:15 uur, begint Barry Can’t Swim aan zijn set op de Cupra stage, die duurt tot 02:15. De Cupra en Estrella Damm stages zijn niet ver van elkaar verwijderd, dus als je snel bent, kun je na Barry Can’t Swim nog net het laatste halfuurtje van Disclosure meepakken. Twee dansbare acts die allebei het voor elkaar krijgen om het publiek flink uit z’n dak te laten gaan zo midden in de nacht.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

7. Mitski vs. American Football vs. Bikini Kill (zaterdag)

Op zaterdag aan het einde van de avond staat er nog een moeilijke keuze op het programma. Mitski, die dankzij het nummer ‘My Love is Mine All Mine’ (dat ze bedacht toen ze eens onderweg naar huis was van de supermakrt) weer vol in de aandacht staat, staat namelijk van 22:15-23:45 op de Estrella Damm. Daar tegenover op de Cupra stage staat van 23:00-00:00 uur American Football een leuke indie, emo, rock band uit Amerika met veel langzame, verdrietige maar ook dromerige nummers. Precies tegelijkertijd staat op de Pull&Bear stage Bikini Kill (23:00-00:00). Ben jij ook een beetje boos op de wereld en houd je van gitaren en hard mee zingen? Dan sta je hier goed.

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

8. The National vs. Jai Paul vs. Clipse

The National, ook wel bekend als de sad dads, zijn een grote naam op de poster van Primavera. Ze spelen op de mainstage, Santander, van 23:00 tot 01:30, en je kunt anderhalf uur aan melancholische en duistere muziek verwachten, maar ook dansbare en opgewekte tracks. Tijdens deze set staan er nog twee toffe acts op de timetable: Jai Paul (Cupra – 22:55-00:05) en Clipse (Amazon Music – 00:40-01:55). Beide overlappen ze een groot deel met The National, wat de keuze moeilijk maakt. De Britse songwriter Jai Paul heeft bijzondere tracks, zoals “BTSTU,” die elementen van R&B, funk en elektronica combineren. Na tien jaar geen muziek samen gemaakt te hebben, komen de broers Malice en Pusha T sinds 2019 af en toe weer samen voor speciale samenwerkingen op albums van bijvoorbeeld Kanye West, en nu dus voor een optreden op Primavera Sound. Waar ga jij voor?

Ik kies...

View Results

Laden ... Laden ...

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.