Dit is de eerste festival setlist van PJ Harvey: een mooie weergave van haar carrière

Foto: Joris Bulckens

Met Primavera Sound 2024 achter de rug hebben we de eerste festival setlist van PJ Harvey te pakken. Nog heel even geduld tot de Britse zangeres in onze buurt speelt. Fans staan komende tijd een prachtig optreden te wachten op Best Kept Secret en Rock Werchter.

Juni is aangebroken en daarmee starten ook de grootste zomerfestivals in Nederland en België. In het buitenland zijn ze al even begonnen, waaronder het Spaanse Primavera Sound. Bovenaan de poster prijkt de Britse muzieklegende van de alternatieve muziek, PJ Harvey. Op zondag 9 juni genieten we van haar show in de TWO op Best Kept Secret 2024 en op 4 juli in The Barn op Rock Werchter 2024. Met een show van 75 minuten op beide festivals kunnen we een soortgelijke set verwachten als die in Barcelona.

Eigenzinnige kunstenares

PJ Harvey gaat ondertussen al ruim dertig jaar mee. De artieste kan putten uit een sterk oeuvre van maar liefst tien albums. De tweevoudig winnares van de Mercury Prize, de award voor het beste Britse album van het jaar, geeft een mooi inkijkje in haar werk als songwriter. De festival setlist van PJ Harvey is voor een groot deel gelijk aan die waarmee ze vorig jaar nog tweemaal in Paradiso stond. Haar laatste album I Inside the Old Year Dying is met vijf nummers hofleverancier.

Wie de eigenzinnige muzikante een beetje kent, is niet verrast dat het succesvolle Stories from the City, Stories from the Sea niet vertegenwoordigd is. Hits als ‘Good Fortune’ en ‘This Is Love’ worden al respectievelijk 19 en 22 jaar niet meer live gespeeld. Oudje ‘Dress’ van het debuutalbum Dry wordt wel ten gehore gebracht op Primavera Sound 2024. Ook het 15-jarige ‘Black Hearted Love’, uitgebracht met al decennia samenwerkend gitarist John Parish, staat voor het eerst sinds 2009 weer op de setlist van PJ Harvey.

Knallend einde

Twee van haar succesvolste albums zijn wel goed vertegenwoordigd: drie nummers van Let England Shake en drie nummers van To Bring You My Love. Ten opzichte van de Paradiso-shows is de show daardoor toegankelijker voor het grote publiek. Waar de optredens toen eindigden met ‘White Chalk’, wordt er nu afgesloten met twee hits. Het slotstuk ‘Down By The Water’ gevolgd door ‘To Bring You My Love’ laat het hart van menig muziekliefhebber sneller kloppen. Wij kunnen nu al niet wachten om dit met eigen ogen te zien.

Down the rabbit hole geschiedenis
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

PJ Harvey

PJ Harvey is al jarenlang een icoon in de alternatieve muziekscene. Ze gebruikt elementen uit verschillende genres en combineert deze met experimentele klanken. Haar creativiteit en albums die steeds in stijl verschillen zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast zijn de teksten van Harvey poëtisch, introspectief en een beetje provocerend. Hiermee beïnvloedt zij al jarenlang andere muzikanten. Live weet ze haar publiek tot in het diepst in hun ziel te raken, wat ons betreft een must see deze zomer.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.