Avicii op 1 in de Tomorrowland Top 1000

Het wereldbekende nummer ‘Levels’ van Avicii pakt de kroon in de hitlijst van Tomorrowland met de beste elektronische nummers aller tijden.

Na tien dagen aftellen maakt het festival de winnaar bekend van de Tomorrowland Top 1000. Fans van over de hele wereld stemden op hun meest favoriete nummers in het elektronische genre. Op One World Radio, het radiostation van Tomorrowland, klonk op nummer één de aanstekelijke beat van Avicii’s ‘Levels’. Het nummer kwam bijna dertien jaar geleden uit, maar bezorgt muziekliefhebbers nog steeds a good feeling. Vorig jaar greep de Zweedse dj, die zes jaar geleden uit het leven stapte, net naast de nummer één plek.

Een van zijn andere hits, ‘Seek Bromance’, klom dit jaar twaalf plekken naar de vijfde spot. De top tien staat bomvol met dj’s uit de Benelux en Zweden. In de top drie vinden we op de tweede plaats ‘Mammoth’ van Dimitri Vegas & Like Mike en Moguai, en is brons voor Martin Garrix met ‘High On Life’. David Guetta en Sia verroeren zich niet en weten als enige in de top hun zevende plek te verdedigen ten opzichte van vorig jaar.

Douze points voor Nederland

Hoewel Nederland van een koude kermis thuiskwam afgelopen weekend voor wat het Eurovisie Songfestival betreft, gaat zij wel als winnaar naar huis in de Tomorrowland Top 1000. De meeste nummers zijn geproduceerd door diskjockeys uit de Lage Landen. Tiësto zegeviert met maar liefst 44 nummers en wordt gevold door Martin Garrix met 40 hits. Ook de hoogste nieuwe binnenkomer is Nederlands. Ten slotte wint het land ook qua diversiteit, want Charlotte De Witte staat als hoogst genoteerde vrouw in de lijst.

Benieuwd naar alle nummers? Hieronder check je volledige playlist in volgorde van winnaars.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2024

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.