Beroemd festival SXSW breidt uit naar Europa

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het jaarlijks veelbekeken evenement SXSW kent vanaf volgend jaar juni ook een editie in Londen. Eerder breidde het festival zich al uit naar Sydney.

Het showcase-evenement SXSW (voluit: South By Southwest), wat jaarlijks neerstrijkt in Austin, Texas en – op zijn zachtst gezegd – zeer veel bekijks trekt, is vanaf volgend jaar juni een editie rijker in Londen. Met keynotes, presentaties en optredens van veelbelovende bands en artiesten op tientallen locaties als poppodia, clubs, musea en nog veel meer, is de Engelse hoofdstad vanaf juni 2025 het Europese epicentrum voor de nieuwste ontwikkelingen rond muziek, tech, cultuur en media.

“We zijn zeer verheugd om de SXSW-ervaring naar Londen te brengen, het is een prachtige nieuwe kans om alles wat SXSW uniek maakt te onderstrepen in een van de meest bruisende steden van Europa. We kijken ernaar uit om banden te versterken met onze Europese gemeenschap en de gesprekken die in Austin beginnen, naar Londen te brengen.” zegt een zeer tevreden Jann Baskett, co-president van SXSW.

Meer details rondom deze spin-off volgen de komende maanden. Ticket sales starten in oktober.

In Sydney, Australië debuteerde al eerder, in 2023, een spin-off. Ook dit jaar staat er in oktober een nieuwe editie op het programma.