Joost naar Pinkpop 2024 met ‘speciale show’

Joost Klein

Verrassing: Joost geeft een optreden op Pinkpop 2024. Op zaterdag 22 juni staat de veelbesproken Friese muzikant op het Pinkpop podium. Hij geeft dan het startschot van de festivaldag met volgens de organisatie een ‘speciale show’.

Ondanks dat de line-up voor Pinkpop in februari al compleet werd gemaakt, is binnen de programmering speciaal een extra plek gecreëerd om Joost uit te kunnen nodigen op de Landgraafse festivalweide. Met dit extra optreden is Joost de 68e act die op het affiche staat. Check hier de volledige lineup van Pinkpop 2024.

Eurovisiepalooza

Met de toevoeging van Joost doet de organisatie van Pinkpop nog een schepje Songfestivalgehalte bovenop de lineup van dit jaar. Naast de Fries staan namelijk van eigen bodem ook de eerdere inzendingen Anouk, Douwe Bob en Ilse DeLange op de poster. Op internationaal vlak krijgt Pinkpop ook nog eens bezoek van headliner Måneskin, die de Nederlandse editie van het Songfestival in 2021 won, en Loreen, de Zweedse popster die het liedjesfestijn maar liefst twee keer won.

Europapa

Met hits als ‘Friesenjung’, ‘Ome Robert’ en zijn recordverbrekende Songfestivaltrack ‘Europapa’, is Joost niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Met ‘Friesenjung’ gooide de uit Leeuwarden afkomstige muzikant hoge ogen buiten de landsgrenzen; in Duitsland stond het nummer wekenlang bovenaan in de hitlijsten.

Ook ‘Europapa’ is in Europa omarmd; in meerdere landen is het nummer in de hitlijsten beland. Op 13 mei werd er zelfs een nieuw record gevestigd met meeste streams voor een uit Nederland afkomstig nummer op één dag ooit.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen