Best Kept Secret 2024 blokkenschema: de 8 lastigste clashes

BKS 2022 main stage
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Met nog iets meer dan een maand te gaan is het zover: Best Kept Secret 2024 deelt haar timetable! Er is dit jaar weer genoeg moois te zien in Hilvarenbeek. Kiezen is verliezen, maar wij helpen je met de voorbereiding op de lastigste clashes tijdens het festival!

Of je nou al jaren naar festivals gaat of dat het je eerste keer Best Kept Secret wordt, niemand ontkomt aan het blokkenschema. Met meerdere podia met artiesten die tegelijk spelen kun je nou eenmaal niet alles zien. Maar zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, een van de artiesten van de line-up, dat zo mooi zegt: “een goed begin is het halve werk”. Zo hoef je achteraf geen spijt te hebben.

1. BadBadNotGood vs. Mannequin Pussy (vrijdag)

Al vroeg op de avond van de eerste dag in Hilvarenbeek maakt de organisatie het ons lastig tijdens Best Kept Secret 2024. Bij Mannequin Pussy (17:30-18:15, The Secret) kun je al lekker uit je dak gaan op hun punkmuziek. Heb je liever dat de muziek, in dit geval letterlijk, voor zich spreekt? Dan is de instrumentale muziek van BADBADNOTGOOD (17:15-18:15, Two) wellicht wat voor jou. We maken er geen woorden aan vuil, dat doen ze zelf namelijk ook niet.

Ik kies...

2. St. Vincent vs. Droom Dit (vrijdag)

Groots en bombastisch of klein en ingetogen? Dat is de vraag op de vrijdagavond. Op dat moment staat de charismatische St. Vincent (21:15-22:15, Two) namelijk tegelijkertijd geprogrammeerd tegelijkertijd met het opkomende Droom Dit (21:45-22:30, Muziekgieterij). Beide acts stonden nog nooit op het Brabantse festival. Ga jij voor talent uit eigen land of voor de grote internationale naam?

Ik kies...

3. KI/KI vs. The Armed (vrijdag)

Als jij na de headlineset van Disclosure nog niet moe bent staat je een lastige keuze te wachten. Wil je nog doordansen na de elektronische headliner? Dan is de Nederlandse trancedj KI/KI (0:00-1:00, Two) de juiste keuze voor jou! De opmars van deze artieste is ongekend en strijkt deze zomer neer in Hilvarenbeek voor een heuse rave. Waren Mannequin Pussy tot dan jouw favoriete optreden van de dag? Dan zou het zo maar kunnen dat het vergelijkbare The Armed (0:00-1:00, The Secret) die titel overneemt met hun intense live shows.

Ik kies...

4. Fatoumata Diawara vs. Mildlife (zaterdag)

Fatoumata Diawara (18:00-19:00, One) gaat al een tijdje mee in de muziekwereld. De Malinese zangeres mag onder andere bekende frontman Damon Allbarn tot haar fans rekenen. Haar swingende muziek gaat het vast geweldig doen op die zon overgoten One op Best Kept Secret 2024 bij het strand. De Australische jazzfusion-groep Mildlife (18:00-18:45, The Secret) is een prima alternatief als je liever wat verkoeling opzoekt of als je van langere uitgesponnen nummers houdt. Waar je ook voor kiest, de groove is bij beide volop aanwezig!

Ik kies...

5. Mula B vs. Slowdive (zaterdag)

Het zou je maar overkomen, je bent een liefhebber van shoegaze én je houdt van diepe teksten op mokerharde beats. Met de breedte van je muzikale smaak zit het dan wel goed, al heb je daar op de zaterdag net even pech mee. Op zaterdagavond staan namelijk de vaandeldragers van hun genre op de planken. In een tent vol aandachtig publiek komt de muziek van Slowdive (21:00-22:10, Two) volledig tot haar recht. Heb je een zwak voor hiphop of heb je Slowdive al eens gezien op het festival in 2018? Dan kom je bij Mula B (21:00-21:45, The Secret) niet bedrogen uit. Tijdens welk optreden ga jij jezelf verliezen?

Ik kies...

6. Jockstrap vs. Water From Your Eyes (zondag)

Ook de laatste dag van Best Kept Secret 2024 maakt de organisatie het ons al gelijk niet makkelijk. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat de volgende bands een redelijk gelijke doelgroep bedienen. Het is eigenlijk onmogelijk om niet verliefd te worden op de prachtige stem van Georgia Ellery van Jockstrap (14:45-15:30, Two). Tegelijkertijd is het ook maar moeilijk voor te stellen dat het laatste album Everyone’s Crushed van Water From Your Eyes (14:30-15:15, The Secret) nog niet op je radar is verschenen. De band verzorgt het voorprogramma voor acts als Interpol en zijn op weg om echte ‘indiedarlings’ te worden.

Ik kies...

7. De Jeugd van Tegenwoordig vs. Slow Pulp (zondag)

Eigenlijk hebben ze geen introductie meer nodig, De Jeugd Van Tegenwoordig (17:30-18:30, One) is al sinds jaar en dag een vaste gast op de Nederlandse festivals. De groep staat garant voor een uur feesten op hits als ‘Watskeburt’ en ‘Sterrenstof’. Blijft Best Kept Secret voor jou toch echt een festival om muzikale parels te sparen? Neem dan zeker een kijkje bij de Amerikaanse indierockband Slow Pulp (17:30-18:15, The Secret). De band blinkt uit in het schrijven van sterke liedjes die live nóg beter tot hun recht komen. Ga jij voor oud en vertrouwd of geef jij nieuw talent de kans?

Ik kies...

8. Justice vs. Billy Woods vs. Sprints (zondag)

Het einde van het weekend heeft nog een enorm dilemma voor je: niet kiezen uit twee maar uit drie geweldige artiesten! Justice (22:00-23:15, One) heeft op Coachella 2024 hun nieuwe fantastische liveshow gedebuteerd. Een waar audiovisueel spektakel om je weekend met een knaller af te sluiten. Al kan dat eigenlijk net zo goed bij Billy Woods (22:00-23:00, The Secret), een gerenommeerde rapper en lid van het ijzersterke duo Armand Hammer. En wat te denken van de debuutplaat van Sprints (22:00-22:45, The Casbah), de opkomende Ierse garagerock-band. Het zou zo maar eens de laatste keer kunnen zijn dat je ze in zo’n kleine tent ziet.

Ik kies...

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.