Coldplay kondigt nieuw album aan; luister nu de eerste single

Photo: Anna Lee

Moon Music. Dat is de naam van het tiende album van Coldplay, dat op 4 oktober uitkomt. De eerste single heet ‘feelslikeimfallinginlove’ en komt aanstaande vrijdag 21 juni uit. Een live versie daarvan is nu al te te beluisteren.

Drie jaar nadat het vorige album, keert Coldplay dit jaar terug met nieuwe muziek. De band debuteerde de eerste single ‘feelslikeimfallinginlove’ gisteravond al tijdens een concert in Boedapest, in aanloop naar de release aanstaande vrijdag. Check de beelden hieronder.

Vorige maand speelde Coldplay al een akoestische versie van de nieuwe track ‘All My Love’ tijdens een concert in Athene. Ook dat nummer wordt verwacht op Moon Music. Wie niet kan wachten, kan alvast naar een live opname van het nummer luisteren.

De band is hun nieuwe project al enige tijd aan het teasen. Zo konden fans hun eigen vocalen insturen om onderdeel te worden van de plaat en hebben ze op Spotify het artwork van eerste album Parachutes aangepast van een wereldbol naar een maan.

Coldplay op tour

Moon Music is de opvolger van Music of the Spheres uit 2021. Die plaat kwam met een uitgebreide wereldtour die Coldplay sinds maart 2022 van de straat houdt. Het einde staat vooralsnog in november 2024 gepland met shows in Nieuw-Zeeland, maar wellicht betekent de nieuwe plaat toch nog een verder vervolg.

Coldplay is sinds het begin van de tour elke zomer in Europa te vinden: in 2022 deden ze onder meer een show in Brussel, en in 2023 was Amsterdam aan de beurt. In 2024 slaan ze onze landen over, maar staan ze wel in Düsseldorf, Wenen en Dublin. Ook zijn ze de grote headliner op het affiche van Glastonbury 2024 volgende week. Daar krijgen we ook ongetwijfeld een verder voorproefje van de nieuwe muziek.