De 8 must-see’s van Best Kept Secret 2024

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Best Kept Secret is bij uitstek hét festival in Nederland waar je live-acts kunt ontdekken. Een grote naam, nog redelijk onbekend, of al groots gevestigd maar in een niche: Best Kept Secret heeft het allemaal. Wij zijn er voor je om de parels van het affiche uit te lichten. Dit zijn onze must-see’s voor de komende BKS-editie.

Heb jij het blokkenschema van Best Kept Secret 2024 al helemaal uitgeplozen? Je hebt nog minder dan een maand! Maar geen paniek, wij lichten alvast acht van onze favorieten uit. We vertellen je wat hen zo bijzonder maakt en waarom je deze artiesten echt even live moet gaan checken.

Justice

Als zondagheadliner heeft Justice natuurlijk heel wat sporen verdiend. Het Franse elektronische muziekduo gaat al eventjes mee, sinds de debuutplaat in 2007 uitkwam. De opvallende sound wordt gekenmerkt door krachtige beats, epische synths en een onmiskenbaar gevoel voor drama en disco. Met albums zoals en Audio, Video, Disco zijn ze wereldwijd bekend geworden en hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd. Hun live-optredens staan bekend om de energie en het visuele spektakel, waardoor Justice een onmisbare naam is geworden in de hedendaagse elektronische muziek.

Een visueel spektakel wordt het zeker als we de beelden van Coachella 2024 mogen geloven. Twee weken terug bracht Justice het nieuwe album Hyperdrama uit, met bangers zo smooth dat je ze door een ringetje kan halen. Onder andere ‘Generator’ maakt daar onderdeel van uit, haast je zondagavond naar de ONE!

Zondag 9 juni, 22:00 – 23:15 uur, ONE

Fatoumata Diawara

Fatoumata Diawara is een van de meest charismatische en getalenteerde artiesten van deze tijd. Je kan haar stem kennen van bijvoorbeeld samenwerkingen met Disclosure en Damon Albarn, maar ook haar eigen live-optreden is echt een ervaring die je niet mag missen. Met haar betoverende stem, gepassioneerde performance en meeslepende ritmes weet ze het publiek moeiteloos te hypnotiseren. Haar muziek omarmt moderne invloeden maar is diep geworteld in West-Afrika. Ze brengt deze BKS een boodschap van liefde, hoop en verandering op de ONE.

Zaterdag 8 juni, 18:00 – 19:00 uur, ONE

Jockstrap

De bijzondere act Jockstrap biedt een unieke live-ervaring voor muziekliefhebbers. Met een experimentele mix van elektronica, pop en avant-garde creëren ze een sfeer die je meeneemt op een onvoorspelbare reis. De shows worden versterkt door krachtige visuals en theatrale elementen. Hierdoor belooft een Jockstrap-show altijd een uniek avontuur dat de muzikale grenzen verkent en verlegt.

Zondag 9 juni, 14:45 – 15:30 uur, TWO

La Femme

De voetjes gaan sowieso van de vloer bij de ONE aan het begin van de vrijdagavond. La Femme is een Franse band die live absoluut de moeite waard is voor liefhebbers van eclectische en dansbare muziek. Met hun unieke mix van surfrock, psychedelica en elektronische elementen creëren ze een energieke sfeer waar op gedanst moet worden. De meeste live-optredens zijn een kleurrijk spektakel, waarbij de bandleden met hun charisma het publiek weten te betoveren.

Vrijdag 7 juni, 18:15 – 19:15 uur, ONE

Omar Apollo

De Amerikaanse Omar Apollo moet nog 27 worden, maar is nu al zeven jaar aan zijn discografie aan het timmeren. Zijn live-optredens zijn een echte must-see, doordat hij meerdere genres samenvoegt met zijn soepele stem. Niet alleen zijn mix van R&B, soul, funk en indierock doet het goed op het podium, hij brengt óók een flink staaltje charisma en connectie met het publiek mee. Misschien is hij na zijn Tiny Desk Concert wel een nóg grotere ster op de festivalweides. Je ziet hem op de vrijdagavond al op Best Kept Secret in de TWO.

Vrijdag 7 juni, 19:15 – 20:15 uur, TWO

Royel Otis

Deze band is nog redelijk jong met vijf jaar op de teller. Royel Otis brengt live een onmiskenbare dosis pop en rauwe energie naar het podium. In februari 2024 kwam na een aantal EP’s eindelijk hun debuutalbum Pratts & Pain uit. Het Australische duo neemt het publiek waarschijnlijk moeiteloos mee doordat de tracks een aanstekelijke en zomerse sound hebben. Een uitstekende keuze dus voor de zaterdagmiddag met een beetje schaduw in de TWO.

Zaterdag 8 juni, 15:00 – 16:00 uur, TWO

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

MALOU

Zoek je heerlijke italopop gemixt met electro & goede synths? Dan ben je bij MALOU aan het juiste adres. Als je op zaterdagavond The Floor betreedt, weet je zeker dat je je heupen kan bewegen. Ze gaat voor kleurrijke sounds, waarbij iedereen wel moet dansen in het zonnetje. En laat The Floor nou precies de juiste plek zijn voor de feelgood mix die MALOU je voorschotelt.

Zaterdag 8 juni, 19:30 – 20:30 uur, THE FLOOR

The Indien

The Indien is een Nederlandse band die je zeker niet wilt missen! Ze zijn al veertien jaar actief en met hun aanstekelijke nummers en relaxte vibe weten ze keer op keer een fijne sfeer neer te zetten. De muziek, een mix van indiepop en folk, is perfect voor een relaxte middag of een gezellige avond met vrienden. De stem van zangeres Rianne Walther is betoverend en de instrumentatie is subtiel maar pakkend. Met de nieuwe tracks van het album The Indien zijn ze klaar om de TWO op zondagmiddag in te pakken.

Zondag 9 juni, 13:15 – 14:00 uur, TWO

Keuzestress

Had je eindelijk je timetable uitgeplozen, en zit je nu met acht nieuwe must-sees? Neem dan ook een kijkje bij onze BKS-clashservice, lossen we die problemen direct weer op. Eenmaal zeker van je keuzes? Selecteer dan jouw favorieten in de BKS app, wel zo handig op het festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.