Deze act ziet Pinkpop als droomheadliner

Over twee weken is het zover: Pinkpop 2024. Toch is de organisatie al druk bezig met fantaseren over de headliners van de komende jaren, zoals de absolute droomheadliner: U2.

Dat laat Pinkpop-boeker Jarn van Strijen weten in gesprek met De Limburger. De Ierse rockband stond in 1983 voor het eerst, en voorlopig het laatst, op Pinkpop. Als het aan Van Strijen ligt, dan komt hier dus verandering in. “Als je het hebt over droomheadliners, dan zou ik het heel tof vinden om U2 nog eens op Pinkpop te zien. Ze hebben hier in 1983 gestaan, daarna nooit meer. Een geweldige gitaaract met een stukje Pinkpop-geschiedenis.”

Andere toekomstige headliners

Uiteraard is de organisatie óók al bezig met de headliners van de toekomst. Op de vraag wie deze dan zijn, is het antwoord helder: “We willen nieuwe acts en ‘heritage’-acts blijven combineren. Maar het is bekend dat de poel van ‘geen discussie’-headliners leeg begint te raken. Voor de toekomst moet je dus kijken naar artiesten als Harry Styles, Billie Eilish of Nothing But Thieves.”

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Dance

Aansluitend daarop laat Pinkpop-boeker Rob Trommelen in gesprek met OOR weten dat er ook ruimte is voor dance op Pinkpop. “We hebben Kygo gehad, dat werkte goed. Ook Avicii was een succes. Dit jaar bood Calvin Harris zich aan. Die man heeft natuurlijk ongelooflijk veel hits gehad, dus dat zal zeker goed gaan werken”.

En de dance hoofdact van de toekomst? “Wat betreft de toekomst van dance op Pinkpop is Fred again.. natuurlijk iemand die we ambiëren als hoofdact.” Benieuwd wat Pinkpop in Fred ziet? Wij hebben de hype rond Fred again.. alvast voor je verklaard.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen