Dit is de plattegrond van Rock Werchter 2024

Op het Werchter-terrein kun je niet snel verdwalen. De podia staan al jaren op vrijwel dezelfde plek, maar toch kan een overzicht, met alles wat zich op de festivalgrond bevindt, best handig zijn. Dit is de plattegrond van Rock Werchter 2024.

Geen opvallende veranderingen voor de komende editie op de festivalweide van het Belgische festival. De ingang, langs de weg waar menig groepsfoto wordt genomen, is al sinds jaar en dag op dezelfde locatie. Wanneer je de poorten van het festival betreedt heb je al gelijk uitzicht op de mainstage. Onderweg wandel je langs de cashless helpdesk die (hopelijk) antwoord heeft op al jouw vragen en waar je terecht kunt om je bandje te voorzien van Rock Werchter Coins. Het betaalmiddel op het festival. Overigens kun je t/m vandaag (27 juni) op voorhand deze Coins kopen. Bij aanschaf van 20 Coins, krijg je de 21e gratis.

Rechts van de mainstage vinden we The Towers by Jupiler. Hier worden hits van grote hoogte gedraaid tijdens de changeovers van de mainstage. Onder andere Mr. Belt & Wezol, Maxim Lany en het legendarische duo Goe Vur In Den Otto zorgen ervoor dat jij je niet hoeft te vervelen wanneer er op het hoofdpodium niks gebeurt.

Links naast het hoofdpodium bevindt zich de studio van Studio Brussel. Waar 10 jaar geleden hier nog een machtig mooie karaokebar (inclusief verkleedklerenkist) te vinden was, moet de bezoekers het tegenwoordig doen met slechts wat Vlaamse radio dj’s.

Linksachter, net voor The Slope, staat de wijnbar. Ideaal voor de dorstige festivalganger. Hier kun je genieten van een glas van de beste wijnen of prosecco aldus het festival. En wie honger krijgt van al die drank, kan enkele meters verderop bij De Smaakfabriek diens honger stillen. Een Belgische pop-up keuken in samenwerking met Boerenbond. Lokaal voedsel, rechtstreeks van de boer. Het gerecht van de dag wordt elke festivaldag bekendgemaakt via de Instagramstory van Rock Werchter.

Nog iets verder naar voor zien we Club C en The Barn op de plattegrond van Rock Werchter 2024 staan. Geen verandering in locatie, maar de tenten zelf wel. Waar vorig jaar veel kritiek kwam op het feit dat je van buitenaf niks meekreeg van het optreden, pakken ze dat dit jaar anders aan. In plaats van een afgesloten ingang, is deze komende editie open. Hierdoor kun je, wanneer de tent vol staat, alsnog wat meekrijgen van het optreden. Daarnaast staan er wederom schermen waarop je de shows kunt volgen.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel