Advertisement

Duizenden mensen raken niet binnen bij Editors op Rock Werchter 2023: nieuwe Barn veel te klein

In 2016 was de Britse band Editors nog headliner op Rock Werchter, maar dit jaar werden ze in de extra grote nieuwe Barn geprogrammeerd. Die bleek alsnog veel te klein.

Al tijdens het concert van Ben Howard, die voor Editors in de Barn geprogrammeerd stond, verschenen onherroepelijk de rode kruizen aan de ingang. De tent – capaciteit 20000 – was vol, en dat zou ze blijven tijdens het hele concert van Liam Gallagher op het hoofdpodium.

Ondertussen stroomde het terrein rondom The Barn vol mensen. Uiteraard vooral rondom het grote scherm waar toch nog een glimp van het concert is op te vangen. Ook daar wordt er massaal meegezongen, gedanst en geklapt, en gaan er tijdens de refreinen vuisten de lucht in.

Editors is in België altijd populairder geweest dan erbuiten. Blijkbaar leefde nu toch het idee bij de organisatie en de band dat afsluiten in The Barn meer toepasselijk was. Het leverde voor de gelukkigen die wel binnen waren in ieder geval een unieke show op. Of het aan het hoofdpodium ook zo vol zou hebben gestaan is moeilijk te zeggen, maar één ding is zeker: ook deze nieuwe Barn is nog steeds veel te klein voor Editors.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.