Met 10 personen én Douwe Bob op een bootje: een unieke ervaring op Vestrock 2024

Vestrock Cruise met Douwe Bob
Photo credit: Roy Hoebeke / Festileaks

Lekker een rondje varen rondom het festivalterrein. Dat is bij Vestrock al jaren een terugkerende bijzondere belevenis. Het is maar voor een select gezelschap weggelegd, dus daarom vertellen wij je hoe zo’n rondje op de Vestcruise er eigenlijk uitziet.

Een paar dagen voordat Vestrock 2024 begint, wordt er op social media een bericht geplaatst met een link naar een formulier waarin bezoekers zich kunnen aanmelden voor de Vestrock Cruises die tijdens het festivalweekend plaatsvinden.

Pas als het bericht op de social kanalen van Vestrock online gaat, wordt ook bekend welke artiesten er op de boot zullen stappen. Dit jaar is de eer op vrijdag aan Big Special en Douwe Bob en op zaterdag kun je genieten van Kind Human, Quiet Hollers en een surprise act. Het invullen van het inschrijfformulier maakt de aanmelding echter nog niet definitief. Hoor je niets, dan ben je helaas uitgeloot. Ontvang je wel een mailtje van de organisatie, dan heb je geluk en mag je, zonder extra kosten, mee de boot op!

Vestrock Cruise met Douwe Bob
Douwe Bob tijdens de Vestrock Cruise I Photo credit: Roy Hoebeke / Festileaks

Intieme akoestische sessies op het water

Wanneer je een van de lucky few bent, moet je op tijd paraat staan. De boot vertrekt stipt om 18.00 uur. Tijdens de cruise wordt er een rondtocht van ongeveer een half uur rondom de festivallocatie gemaakt. Je vaart dus een rondje om Buitenvest, het eiland waar het festival zijn naam aan dankt.

Een bijzondere ervaring want op de boot is er maar plek voor 10 personen. Dat betekent dat je dus vlak naast de artiest zit.

Niets te verliezen met Douwe Bob

Op vrijdagavond stappen we op de boot bij Douwe Bob, onder andere bekend van zijn nummers ‘Slow Down’ en ‘This World Is Our Home’.

De boot begint met varen en Douwe, gehuld in kapiteinskledij, trapt af met een kort interview van ongeveer vijf minuten. Hierin vertelt hij dat de sfeer op Vestrock nog net zo goed is als in 2015 toen hij voor het laatst op het intieme festival in Hulst stond.

Ook vertelt hij dat de afgelopen tien jaar zijn leven een rollercoaster is geweest, zowel muzikaal als privé: “Je bent jong en je wilt wat. Het waren ruige jaren maar ja, never a dull moment. Ik kijk ook heel erg uit naar de toekomst want ik zit echt vol frisse energie en bevind me in een nieuw hoofdstuk van mijn leven.”

Met deze woorden begint hij met het zingen van zijn nummer ‘Nothing to lose’. Het is fanatiek meezingen geblazen door de winnaars die een van de weinigen plaatsen op de boot hebben weten te bemachtigen.

Vestrock Cruise met Douwe Bob
Douwe Bob tijdens de Vestrock Cruise I Photo credit: Roy Hoebeke / Festileaks

Slow Down

Na het nummer vertelt Douwe over zijn festivalzomer. Zo staat hij nog op Concert At Sea, Pinkpop en Zwarte Cross om vervolgens weer van de festivals naar de concertzalen te verkassen. Douwe neemt de tekst van zijn plaat ‘Slow Down’ serieus, want vanaf half oktober reist hij een maand door India om op te laden.

De boot keert om en Douwe Bob begint met zijn tweede en tevens laatste nummer ‘This World is Our Home’. Tijdens het laatste gedeelte van de boottocht spelen Douwe Bob en zijn gitarist nog enkele akoestische noten op hun gitaar. Een half uur vliegt zo voorbij en we stappen weer aan wal. Een unieke beleving om op deze intieme wijze een mini-concert mee te maken.

Een magische ervaring

Het publiek op de boot wordt getrakteerd op een fijne portie muziek met als achtergrond een mooie zonsondergang. Het plaatje is compleet. Het is een magische ervaring, dat is wat vast staat.

Van plan om volgend jaar naar Vestrock te gaan? Houd dan zeker hun socials in de gaten vlak voordat het festival begint en wie weet vaar jij mee op de volgende Vestcruise!

Vestrock Logo

Vestrock 2025

Locatie
Nederland
Hulst, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen