Nog één allerlaatste show voor Black Sabbath?

Foto: Rudy de Doncker

Zeven jaar geleden speelde Black Sabbath hun laatste show, of toch niet? In zijn podcast laat The Prince of Darkness, Ozzy Osbourne (75), weten niet blij te zijn met dit slotakkoord. Wat mogelijk deuren opent voor nog één allerlaatste show, met drummer Bill Ward.

Na bijna vijftig jaar sloot Black Sabbath in 2017 hun actieve carrière af in thuisstad Birmingham. Na onenigheid met de originele drummer, Bill Ward, werd deze voor het laatste album: 13, vervangen door Rage Against The Machine/Audioslave drummer Brad Wilk, tijdens de tournees nam Tommy Clufetos (van Ozzy’s soloband) de stokken over.

Nu laat Ozzy weten dat dit hem niet goed zit. Tommy deed het geweldig, maar Tommy is geen Bill Ward. Sterker nog, op de vraag of Ozzy tevreden is met het verloop van de legende rond Black Sabbath, is het antwoord heel duidelijk: ‘Nee, omdat het niet Black Sabbath was die het eindigde. Het is onafgerond. Als ze mij nog één laatste show zouden laten spelen met Bill, dan zou ik dat direct doen.’

Butler, Iommi en Ward

Waar Osbourne eerder liet weten geen interesse te hebben in een reünie, lijkt dat nu dus volledig anders. Wel zijn hier dus ook de andere originele bandleden nog voor nodig. Bassist Geezer Butler ziet het ook wel zitten, zo laat hij weten in gesprek met Eddie Trunk bij Trunk Nation: ‘Ik sta er zeker voor open, om het zo af te sluiten. Ozzy en ik zijn het eens, maar ik weet niet hoe dat met de rest zit.’ Waarna hij het nogmaals benadrukt ‘Ik zou het geweldig vinden. Ik zou het absoluut willen doen.’

Ook gitarist Tony Iommi is geïnteresseerd ‘Het zou leuk zijn om nog één show te spelen.’ zo laat hij weten in gesprek met Trunk Nation. Wel probeert hij de verwachtingen alvast wat te temperen ‘Het zou leuk zijn om te doen, maar of het ook gaat gebeuren is iets anders.’ Bill Ward heeft nog niet gereageerd. We mogen dus ergens op hopen, al blijft het de vraag hoe realistisch het is.