Parkeerzorgen bij Rock Werchter: festivalgangers gevraagd te zoeken naar alternatieven

© Jokko for Rock Werchter

Wie van plan is om volgende week af te reizen naar Rock Werchter 2024, wordt in verband met de slechte staat van de parkeerplaatsen verzocht om dit niet met de auto te doen. Kom met het openbaar vervoer, of als je in de buurt woont, met de fiets.

Het natte weer van de afgelopen weken blijft de festivalbezoeker plagen. Ook Rock Werchter 2024 is nu in actie gekomen en stopt voorlopig met de verkoop van parkingtickets. Een aantal terreinen zijn simpelweg te drassig om als parking te dienen. “De voorspelde zomerse temperaturen zullen de situatie niet voldoende verbeteren.” zegt de organisatie op de website. De situatie wordt in de gaten gehouden met de parkeeruitbaters. Mogelijk komen er later nog parkingtickets vrij.

Bezoekers worden nu opgeroepen om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer naar Werchter te gaan, woon je in de buurt? Pak eens de fiets. Wie toch met de auto wil komen wordt geadviseerd om te parkeren in Leuven of Aarschot, en vanaf daar gebruik te maken van de gratis pendelbussen naar het terrein.

Photo credits: Renske van Ravenstein

Draspop

Dat andere grote festival in België, Graspop 2024 is reeds achter de rug. Ook daar werden de parkings eerder gesloten en werden er zelfs campings ontruimd. De vierdaagse metalhappening veranderde her en der in een grote modderpoel en kreeg de bijnaam ‘Draspop’.

Bezoekers van Pinkpop 2024 hadden naar verhouding iets meer geluk. Hoewel daar ook de parkings werden gesloten. Kon de drassigheid en de modder in de nacht van vrijdag op zaterdag eenvoudig bestreden worden met olifantengras waardoor het terrein veranderde in een grote hamsterkooi.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen