Advertisement

6 tips voor UNTOLD 2024

Photo credits: Alive Coverage – Untold

Van 8 tot en met 11 augustus 2024 barst het kleine stadje Cluj-Napoca in Roemenië weer uit zijn voegen voor de negende editie van UNTOLD festival. Een goede voorbereiding is het halve werk. Om ervoor te zorgen dat jij 1-0 voorstaat nog voor het weekend van start gaat, volgen hier zes tips voor UNTOLD 2024.

Photo credits: Alive Coverage – UNTOLD

Pluis de plattegrond uit

Het festivalterrein van UNTOLD, middenin het Parcul Central Simion Bărnuțiu, zit boordevol bijzondere plekken en verborgen pareltjes. Van betoverende spots met feeërieke verlichting tot interactieve kunstinstallaties die je zintuigen prikkelen, er is overal magie te vinden. Om optimaal te genieten van deze magische ervaring, is een goede voorbereiding essentieel, check daarom voor je bezoek de plattegrond zodat je niets mist!

Exclusieve acties via de socials van UNTOLD

Naast alle leuke content die de organisatie van UNTOLD op hun socials plaatst, posten ze ook speciale acties. Zo kun je je aanmelden voor een heuse GlobalWorth mainstage experience. Wat die precies inhoudt is nog onduidelijk, maar het zal vast iets zijn met een speciaal deck op de mainstage. De enige voorwaarden waar je aan moet voldoen is dat je een toegangsticket hebt en het formulier hebt ingevuld. Daarna is het afwachten en hopen op een bevestigingsmail waarin staat dat je een van de 125 gelukkigen bent.

Photo credits: Alive Coverage – Marc van der Aa – UNTOLD

Diverse muziek op diverse podia

UNTOLD is niet alleen veel vuurwerk, lasers en elektronische beats. Elk jaar staan er diverse acts met verschillende genres op de 8 verschillende podia. Zo kun je naast al het EDM geweld genieten van grote namen als Lenny Kravitz, Burna Boy, Sam Smith en Louis Tomlinson. Download alvast de app die beschikbaar is voor Android en iOS en zet de acts die je graag wilt zien in je lijstje van favorieten.

Photo credits: Alive Coverage – UNTOLD

Upgrade je festivalweekend met de VIP experience

Maak jouw weekend UNTOLD compleet met een upgrade en kies voor de VIP experience. Wat zit daarbij inbegrepen? Een eigen ingang die dient als fast lane, een speciale area met geweldig uitzicht op de mainstage waar je zowel staand als zittend kunt genieten, exclusieve VIP bar (drank niet inbegrepen), de optie om flessen drank te kopen, VIP activaties van bekende merken en partners van UNTOLD en meer. Ook krijg je een ‘Galaxy Backstage Pass’, waarbij je als bij een Boiler Room direct naast de dj’s kunt dansen!

Een normaal kaartje voor het hele weekend kost je ongeveer rond de 210 euro. Voor de VIP experience leg je ongeveer 400 euro neer. Festival jij graag elitair, dan moet je zeker je festivalbezoek upgraden met het VIP-pakket. Wist je dat je zelfs kan slapen op het festivalterrein in het speciale UNTOLD hotel?

Photo credits: Alive Coverage – Untold

Cashless

Op menig festival in Nederland reken je je eten en drinken met muntjes af, maar op UNTOLD betaal je cashless met je bandje. Hoe werkt dit precies? Na het scannen van je ticket ontvang je een bandje met een chip. Je bandje kun je via de talloze top-up points op het terrein opwaarderen, of online. Belangrijk is wel dat je op de laatste dag ervoor moet zorgen dat alles wat op je bandje staat gespendeerd is. Zo niet, kan je gemakkelijk naar een van de infodesks om het overgebleven saldo terug op te nemen. Let op, doet dit voor maandagochtend 08:00 om er zeker van te zijn dat desks nog geopend zijn! Superhandig, zo heb je tenminste niet te maken met muntjes die je na afloop van het festival nog terugvindt in je heuptas en daarmee dus hun waarde verliezen.

Stadstour door Cluj-Napoca

De thuisbasis van UNTOLD is Cluj-Napoca en als je er toch bent is zeker aan te raden om overdag, vlak voor je bezoek aan het festival, een rondje door de stad te lopen. Het bruist er van de heerlijke restaurantjes, cafés en winkels. Bovenop de heuvel van het Cetățuia Park, op 15 minuten loopafstand van het festivalterrein, heb je prachtig uitzicht over de stad.

UNTOLD 2024

UNTOLD is een vierdaags weekendfestival voor liefhebbers van voornamelijk elektronische muziek. Het staat bekend om haar gigantische producties met een spektakel van heel veel vuurwerk- en licht en lekker en goedkoop eten. In 2024 is het zelfs verkozen tot derde beste festival van de wereld door lezers van DJ Mag.

Top DJ’s als Swedish House Mafia, Martin Garrix, Fisher, Dimitri Vegas & Like Mike, Alok, Lost Frequencies, Carl Cox, Black Coffee, Solomun en meer zullen deze zomer acte de présence geven op de negende editie van UNTOLD. Naast een hoop elektronisch gebeuk zullen er live acts van wereldniveau op het hoofdpodium te zien zijn waaronder Lenny Kravitz, Sam Smith, Louis Tomlinson, Burna Boy en Tom Grennan. Meer informatie over de tickets, accommodatie en de volledige line-up is te vinden op www.untold.com.