Blubber op Bospop 2024: gesloten parkeerplaatsen, lange wachtrijen en o-ver-al modder

Blubber op Bospop 2024
Foto: Boy Janissen / Festileaks

Bospop 2024 begint chaotisch door de hevige regenval in Noord-Limburg. Tientallen auto’s staan muurvast in de modder. Inmiddels zijn alle reguliere parkeerplaatsen gesloten en wordt er uitgeweken naar een alternatieve parkeerlocatie. De organisatie roept bezitters van tractoren op om vanavond te komen helpen met het vrijmaken van auto’s en verwacht ook morgen nog overlast.

De weergoden zijn Bospop niet gunstig gezind. Vorig jaar nog werd er een volledige festivaldag geschrapt vanwege noodweer, maar ook in 2024 komt het festival in Weert niet ongeschonden uit de strijd. De vrijdag begint kletsnat, waardoor het evenemententerrein langs de A2 op veel plekken blank staat.

Blubber op Bospop
Foto: Boy Janissen / Festileaks

Gestrand op P1

Het leidt niet alleen tot natte enkels en bruine broeken bij bezoekers, maar zorgt ook voor een logistieke uitdaging van jewelste. Rond 13 uur vanmiddag roept de organisatie op vooral niet met de auto naar Weert af te reizen, maar per fiets of OV te komen.

Een oproep die helaas te laat komt, want rond 18 uur komen er op verschillende plekken auto’s vast te staan in de drek. De voorzorgsmaatregelen in de vorm van strobalen blijken onvoldoende en zelfs acht sterke mannen krijgen een Opel Astra niet van zijn plek.

Blubber op Bospop 2024
Foto: Femke Valks / Festileaks

Parkeerterreinen gesloten

Inmiddels zijn vrijwel alle parkeerterreinen afgesloten en wordt al het verkeer omgeleid naar een alternatieve parkeerlocatie bij de Kazernelaan in Weert zo’n drie kilometer verderop. Vanaf daar worden bezoekers per bus naar het festivalterrein vervoerd. Het zorgt voor lange rijen, warrige communicatie van verkeersregelaars en een hoop scheve gezichten van bezoekers die hun favoriete act dreigen mis te lopen.

Eén bestuurder vat het kort en bondig samen wanneer hij met het raampje open fronzend langs een verkeersregelaar rijdt: “Puinhoop.” Lachend als een boer met kiespijn stemt de vrijwilliger in. Een jammerlijk modderfiguur voor Bospop.

Ook zaterdag nog overlast

In een statement laat de organisatie weten dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een oplossing. Ook morgen (zaterdag) zullen de alternatieve parkeerplaatsen en pendelbussen in gebruik blijven. Daarnaast roept de organisatie bezitters van een tractor op om vanavond tussen 21:00 en 4:00 te ondersteunen bij het vrijmaken van auto’s die zich hebben vastgereden.

Blubber op Bospop 2024
Foto: Teun Kessels

Modderballet

Nadat de auto eindelijk is gestald, wacht bij de ingang de volgende uitdaging: ongeschonden het blubberbad richting de stages trotseren. Alsof ze op eieren lopen, zo sluipen bezoekers over het grasveld op zoek naar een stevig stukje grond onder de voeten.

Eenmaal door de festivalpoorten heen gaat gelukkig als snel de knop om. De meeste bezoekers doen hun best om het beste ervan te maken. Biertje erbij, broekspijpen opstropen en genieten van onder andere Patti Smith, Robert Jon & The Wreck en Alice Cooper.

Zoals John Fogerty vanavond in Weert zal smeken: “Who’ll Stop The Rain?” Hopelijk worden zijn gebeden verhoord en regent het vannacht olifantengras.

Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy