5 artiesten op Bospop 2024 waarvan je niet wist dat je ze al kende

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2023)

Op Bospop in Weert tref je voornamelijk bekende bands en artiesten. Van hedendaagse Nederlandse bands als Son Mieux, Racoon, Di-rect en DeWolff tot golden oldies van internationale allure, zoals John Fogerty, Zucchero en Toto: de meeste namen op de poster liggen diep verankerd in ons collectief geheugen. Wie wat nauwkeuriger de festivalposter bestudeert, vindt echter nog veel meer moois op de onderste regels. Deze 5 acts op de line-up van Bospop 2024 ken je misschien nog niet bij naam, maar heb je vast wel eens ergens anders voorbij zien komen.

BOAZ

Boaz Roelevink is pas 18 jaar als hij de finale van de SBS-talentenjacht We Want More weet te bereiken. Hij mag dan nog piepjong zijn, toch heeft hij al een voorliefde voor de meer traditionele Amerikaanse muziekstijlen als country, blues en soul ontwikkeld en bezit hij een net zo doorleefde, rauwe stem. In 2022 verscheen zijn debuutalbum Keep It Simple waarmee hij de zaterdag van Bospop 2024 ongetwijfeld swingend zal openen.

Zaterdag 13 juli, 12:40 – 13:30, Mainstage

Mell VF

Mell Jonk vormt samen met Ton Dijkman en Martin Schepping het trio Mell VF, dat rootsy rhythm & blues en soul speelt. Ze blijken niet vies van de tv-camera’s: Mell laat in 2014 als solozangeres al alle vier de stoelen draaien in The Voice of Holland. In 2020 bereikt Mell VF als trio de finale van het SBS-programma We Want More.

In 2023 verkrijgt Mell vervolgens landelijke bekendheid door haar deelname aan het programma De Beste Zangers van Nederland. Tegenwoordig is de band bijna wekelijks te zien als huisband bij Vandaag Inside. In het kader van ‘die ken ik’: Mell is ook nog eens de kleindochter van The Cats-frontman Piet Veerman. Dat belooft dus één brok muzikaliteit in Weert!

Zaterdag 13 juli, 14:35 – 15:35, Mainstage

Nevenproject (Rowwen Heze)

Vorig jaar stond Jack Poels nog met Rowwen Hèze op de planken in Weert, maar ook dit jaar geeft hij acte de présence op Bospop 2024, weliswaar in een andere formatie. Op een familiedag in 2020 werd het zaadje gepland: ome Jack en neefjes John, Jules en Sander samen in een band, dat zou toch grappig zijn? Het nevenproject was geboren. Geïnspireerd door grootheden als ZZ Top, Thin Lizzy en CCR doken ze de studio in.

Het debuutalbum Totempaol verscheen afgelopen maand, met daarop de poëtische hoogstandjes van de firma Poels zoals je ze van feestband Rowwen Hèze gewend bent, maar dan in een iets ander, rocky jasje.

Zaterdag 13 juli, 15:40 – 16:40, Tentstage

Leif de Leeuw Band

De Leif de Leeuw Band dankt zijn naam aan bluesrock gitarist Leif de Leeuw, die maar liefst zeven keer op rij werd uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux in de gelijknamige verkiezing van gitarist.nl. Daarmee geeft hij het zeskoppige ensemble de Allman Brothers-achtige sound die ook op het in 2024 uitgebrachte album Mighty Fine weer hoogtij viert.

Toch heeft leadzanger Sem Jansen misschien nog wel een bekender koppie dan zijn bandgenoot. In 2020 won hij namelijk de talentenjacht Hit The Road van SBS6. Ook tourde hij de afgelopen jaren door het land met zijn theatershow ‘Who the f*ck is Britt?’, die gaat over zijn transitie van vrouw naar man.

Zondag 14 juli, 12:40 – 13:30, Mainstage

Tim Christensen

De Deense singer-songwriter Tim Christensen is geen onbekende op het Bospop-podium. Sterker nog, in 2022 stond hij er nog, toen als frontman van de rockformatie Dizzy Mizz Lizzy. Veel overlap tussen beide optredens hoef je echter niet te verwachten: Christensen bracht tussen maar liefst vier soloalbums uit in het decennium tussen het uiteenvallen van zijn band in 1998 en hun reünie in 2010.

Ook voor het solowerk blijken grootheden als The Beatles, Led Zeppelin en Neil Young de voornaamste inspiratiebronnen. ‘Right Next to the Right One‘ is wellicht het grootste succes van Christensen, dat bekendheid kreeg als soundtrack van de Deense dramaserie ‘Nikolaj og Julie’ en door meerdere artiesten is hertaald.

Zondag 14 juli, 20:00 – 21:00, Jupiler Stage

Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy