Dit is de festival setlist van Lenny Kravitz: Weinig nieuw materiaal, wel veel hits

Lenny Kravitz

De festivaltour van Lenny Kravitz is van start! Afgelopen week speelde de Amerikaan op onder meer Tinderbox en By The Pond. In de eerste week van juli trekt de gitarist langs de Ziggo Dome en sluit hij de eerste dag van Rock Werchter af. Genoeg reden dus om zijn setlist nader te bekijken.

Het is alweer even geleden sinds Lenny Kravitz in de buurt was. In 2019 speelde Kravitz voor het laatst in Nederland, toen hij op onder meer Pinkpop en Hello Festival stond. Nu is de rockster dus weer terug. Met zijn Blue Electric Light Tour stond de artiest dit weekend al op Tinderbox, waar hij zijn show kwam inhalen die in 2020 vanwege corona niet door kon gaan. Komende donderdag speelt hij voor het eerst in bijna tien jaar op Rock Werchter, waar hij een show van liefst twee uur mag gaan spelen.

Photo: Ben Houdijk

Weinig nieuw materiaal

De tour van Lenny Kravitz staat in het teken van het nieuwe album Blue Electric Light, dat in mei dit jaar werd uitgebracht. Je zou dan ook verwachten dat zijn setlist gevuld is met nummers van het nieuwe album. Toch speelt de Amerikaan maar weinig nummers van zijn nieuwe plaat. In de setlist wordt slechts ruimte gemaakt voor twee nummers van het nieuwe album, namelijk ‘Paralyzed’ en ‘TK421’.

Verder speelt de rocklegende dus vooral ouder materiaal. Dat is natuurlijk geen probleem voor Lenny Kravitz, die meer dan genoeg hits in zijn arsenaal heeft. De hits worden dan ook rijkelijk geserveerd. Lenny open direct met ‘Are You Gonna Go My Way’ en ook ‘Fly Away’, ‘It Ain’t Over ‘Til It’s Over’, ‘Always On The Run’ en ‘American Woman’ komen voorbij. Uiteraard sluit hij in stijl af met ‘Let Love Rule’.

De setlist is in ieder geval een stuk langer dan de vorige keer dat de Amerikaan op Rock Werchter stond. Destijds bestond deze uit slechts elf nummers. Op Tinderbox waren dat er vijf meer.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen