Dua Lipa geeft concert in Londen tijdens Pinkpop 2025

Photo: Tyrone Lebon

Dua Lipa kondigt haar eerste concert voor volgend jaar aan: op 20 juni in het Wembley Stadium in Londen. Dit is tevens de vrijdag van Pinkpop 2025. Aangezien ze in de buurt is, lijkt een volgende stop in Landgraaf dan ook niet ondenkbaar.

Dua Lipa’s Radical Optimism Tour verloopt glansrijk. Afgelopen weekend kreeg de Britse nog waanzinnige recensies voor haar optreden op Glastonbury 2024, en aanstaande zaterdag is het hoofdpodium van Rock Werchter 2024 aan de beurt.

Reden genoeg om de tour door te trekken tot 2025. Op haar socials verscheen onderstaande aankondiging van een concert in het Wembley Stadium in Londen. Verdere shows voor volgend jaar zijn nog niet bekend.

Dua Lipa op Pinkpop 2025?

Na het vertrek van Jan Smeets heeft de organisatie van Pinkpop meer popheadliners geprogrammeerd dan voorheen. Dua Lipa zou perfect passen in de koers die Pinkpop vaart met de headliners van afgelopen jaren. Dit jaar lukt het Lipa en haar productie om twee shows op verschillende podia in één weekend te doen; logistiek gezien is het dus mogelijk.

In een recent interview vertelde Pinkpop hoofdboeker Rob Trommelen dat het festival zeker interesse heeft in de zangeres. Zo was de organisatie al met haar in gesprek voor een show op Pinkpop 2024, maar dit ging uiteindelijk niet door. Gaat het nu wel lukken om Dua Lipa te boeken voor de editie van 2025?

Tickets Wembley

De kaartverkoop voor het optreden in Londen volgend jaar is nog niet begonnen. Mocht je niet willen wachten op een concert in de buurt, kun je hiervoor op 12 juli klaarzitten om tickets te bemachtigen via Live Nation.

Glastonbury 2024

BBC heeft verschillende optredens van Glastonbury 2024 live uitgezonden. Nieuw dit jaar is dat sommige optredens wereldwijd te volgen waren in plaats van binnen het Verenigd Koninkrijk, zo ook die van Dua Lipa. Heb je de livestream gemist? Geen nood, de headlineshow is nog steeds via de BBC terug te kijken. Voor een kleine sneak peek check je de uitvoering van ‘Be The One’ hieronder.