Lowlands-headliner Queens of the Stone Age zegt 8 shows af

beste optredens Pinkpop 2023
Queens of the Stone Age op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Josh Homme moet onder het mes. Daarmee is Queens Of The Stone Age de komende drie weken uit de running. Zoals het nu staat zijn de shows op Lowlands en Pukkelpop nog niet in gevaar.

Queens of the Stone Age annuleert in totaal acht shows. Waaronder Electric Castle 2024. Frontman Josh Homme wordt teruggevlogen naar de Verenigde Staten voor een spoedoperatie waardoor de band de komende drie weken niet op zal treden. De band doet zelf geen uitspraken over de aard van de medische ingreep. In verschillende hoeken van het internet wordt iets gefluisterd over een mogelijke hernia, maar dit is slechts speculatie.

Als alles goed gaat, wordt de tour op 8 augustus hervat tijdens het Way Out West Festival in Gotenburg. Vooralsnog lijken de shows op Lowlands 2024 en Pukkelpop 2024 gewoon door te gaan. Al is het niet ondenkbaar dat beide organisaties al voorzichtig aan het polsen zijn voor een mogelijke vervanger. We houden het in de gaten. Laten we hopen op een voorspoedig herstel voor de frontman.

Catacomben

Schrale troost voor de fans is dat Josh Homme tijdens een persconferentie op Hellfest 2024 heeft onthuld dat de groep een speciale show zou spelen in de Catacomben van Parijs. Volgens een Reddit gebruiker die contact zocht met de organisatie achter de catacomben zijn hier inmiddels opnames geweest en kan er uitgekeken worden naar een zeer unieke unplugged show van de heren. Keep your eyes peeled.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.