Parel op de poster: Circa Waves op Zwarte Cross 2024

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Circa Waves op Zwarte Cross 2024!

De Liverpoolse indierockband Circa Waves gaat al ruim 10 jaar mee, maar blijft festivalposters verrassen. Ze stonden al eerder bij Interpol en Royal Blood in de voorprogramma’s en speelden enorm veel festivals plat. Een mooie band om aan de zondagmiddag van de Zwarte Cross Roadhouse toe te voegen! Zet die video’s maar aan, zo kun je zondag deze aanstekelijke nummers lekker meezingen.

Wie: Circa Waves
Wanneer: Zondag 21 juli, 16:30 – 17:30
Waar: Roadhouse, Zwarte Cross
Wat: Indie, Rock, Pop

Wordt het T-shirt Weather?

Waar we al de hele festivalzomer op wachten is natuurlijk een heerlijk weertje waar je de hele dag in je t-shirt kan blijven lopen. Voor nu is het handig toch je regenjas in de buurt te houden. Gelukkig kan je altijd van de zon genieten bij Circa Waves, omdat hun grootste hit ‘T-shirt Weather’ heet. Een nummer dat al bijna 10 jaar bestaat, maar nog steeds een heerlijk festival-anthem blijkt.

In 2013 kwamen de eerste tracks ‘Get Away’ en ‘Good For Me’ uit. Maar met ‘T-shirt Weather’, afkomstig van het debuutalbum Young Chasers, brak de band pas echt door in 2015. Dit album bevatte naast deze single ook radiohits als ‘Stuck In My Teeth’ die grotere bekendheid creëerden in de Lage Landen.

Just Like In The Movies

Het derde album van Circa Waves, What’s It Like Over There? uit 2019, liet de band schitteren met een frisse mix van alternatieve rock en pop. De energieke hit ‘Movies’ sprong eruit met zijn aanstekelijke refrein, wat zorgde voor veel lof van fans en critici. Dit album toonde de muzikale groei van Circa Waves en versterkte hun positie als veelzijdige en dynamische band binnen de indierockscene.

De stijgende pop-rock lijn

Met hun vijfde album Never Going Under laat Circa Waves zien dat ze nog steeds op topniveau meedraaien. Dit album is wat intiemer en laat meer lagen zien in hun muziek en optredens. De afgelopen jaren hebben ze hun sound verder ontwikkeld met diepere en complexere nummers, maar zonder hun energieke vibe te verliezen. Never Going Under toont volwassenheid, met persoonlijke teksten en meer diepgang. Een perfecte match voor de sfeer van de Roadhouse op Zwarte Cross 2024!

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Niet meer beschikbaar.