Rock Werchter 2024 weerbericht: heerlijk festivalweer wanneer je niet enkel je boratstring aantrekt

Photo: Jokko / Rock Werchter

Het festivalseizoen draait op volle toeren en ook bij onze zuiderburen kunnen we volop festivallen dit weekend. Rock Werchter 2024 gaat morgen van start en dit is het weerbericht voor de komende 4 dagen in Werchter.

Wispelturig is het juiste woord waarmee we het weer deze zomer kunnen omschrijven. Alsof Katy Perry in 2008 naar deze zomer tijdreisde en haar nummer ‘Hot ’n Cold’ hierop baseerde. Met bloedhete dagen en kletsnatte en uiterst frisse nachten gaat het weer meer kanten op dan de cueball tijdens een potje amateurpool.

Door de hevige regenval van enkele weken terug zijn minder parkeertickets beschikbaar. De Rock Werchter-bezoekers werden zelfs gevraagd om een alternatief voor de auto te zoeken. Sommige gedeeltes van het parkeerterrein waren er zo erg aan toe dat zelfs de hete zon van vorige week niet genoeg bleek te zijn. Vooruitkijkend naar het festival blijft de hamvraag uiteraard; hoe ziet het weerbericht er tijdens Rock Werchter 2024 uit?

Donderdag 4 juli

 Verwachting: goed festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 19 graden
☔ Neerslag: 0,9 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), lange broek, stevige schoenen voor in de moshpit
⛺ Nacht: 13 graden
🏆 Weercijfer: 8
🤧 Hooikoorts: matig
☀️ Zonkracht: 6

Waar het vandaag nog regende, kunnen we morgen rekenen op een overwegend droge festivaldag met relatief veel aanwezigheid van de zon. ’s Ochtends is er kans op een klein buitje, maar niet veel later klaart het op. Gelukkig lijkt Parkway Drive niet het weer van Graspop naar Werchter mee te nemen.

Vrijdag 5 juli

 Verwachting: prima festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 20 graden
☔ Neerslag: 0,6 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), lange broek, waterdichte schoenen, poncho
⛺ Nacht: 11 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: matig
☀️ Zonkracht: 2

Dag 2 van het Belgische festival begint droog. Deze dag valt er minder regen dan op dag één, maar aangezien de neerslag zich aan het eind van de dag laat zien, kun je niet nog even lekker opdrogen in de zon. Hierdoor is een poncho zeker niet een overdreven luxe wanneer je met droge kleding de feesttent op The Hive wil uitspelen. Daarnaast is het veel bewolkter dan de rest van het weekend, wat niet in het voordeel is van de gevoelstemperatuur.

Zaterdag 6 juli

 Verwachting: goed festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 21 graden
☔ Neerslag: 1 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), korte broek (en eventueel ’s avonds deze omruilen voor de lange versie)
⛺ Nacht: 13 graden
🏆 Weercijfer: 8
🤧 Hooikoorts: klein
☀️ Zonkracht: 5

De zaterdag is de warmste dag van het weekend. Dat kan ook niet anders wanneer Dua Lipa op bezoek komt. Echter kunnen we ook de meeste regen van het weekend verwachten (and again, Dua Lipa komt op bezoek, dus met wat Britse neerslag voelt ze zich zo thuis). Maar zoals de radicale optimisten zullen zeggen: de meeste regen valt naast je. Gelukkig is de zon is tussen de regenbuien door goed zichtbaar. En ’s avonds lijken de wolken zelfs te verdwijnen.

Zondag 7 juli

 Verwachting: heerlijk festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 19 graden
☔ Neerslag: 0,4 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), korte/lange broek
⛺ Nacht: 10 graden
🏆 Weercijfer: 9
🤧 Hooikoorts: matig
☀️ Zonkracht: 5

Het weerbericht voor de laatste dag van Rock Werchter 2024 voorspelt: slechts enkele graden kouder dan de vorige dag, maar wel zo goed als droog. Grote kans dat je heerlijk in het droge gras uit kunt brakken met wat warme zonnestralen op je gezicht. En zo sluiten we Rock Werchter af met de mooiste festivaldag van het weekend. Dus zorg voor een koude cocktail in je hand terwijl de zon op je voorhoofd brandt.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel