The Beaches spelen geen spelletjes tijdens verrassend strakke show op Rock Werchter 2024

Jordan Miller van The Beaches op Rock Werchter 2024 © Tim Vernimmen

Het Canadese viertal The Beaches liet zich voor het grootste livepubliek uit hun carrière niet afschrikken door wat miezerregen, en speelde een verrassend strakke show.

It’s raining, it’s pouring, everything is boring’, zong Jordan Miller al vroeg in het concert op de vrijdag van Rock Werchter 2024. Dat eerste konden we niet ontkennen, het tweede was een beetje overdreven, het derde een grove leugen. Want The Beaches, een voormalige punkband die stilaan is opgeschoven naar meer toegankelijke rock die wat aan de Pretenders doet denken (zondag ook hier op de Main!), zijn helemaal niet boring. En het al talrijk aanwezige publiek was dat vanmiddag ook allesbehalve.

Het is niet dat we de afgelopen jaren nog geen all-female rockbands op Werchter gezien hebben. Die zijn gelukkig ook niet meer zó uitzonderlijk, maar hun optredens waren vaak niet zo bijzonder. Een radiohit of twee, een beetje dollen met het publiek, het ene oor in, het andere weer uit. Zelfs Haim, toch een grote naam, was hier enkele jaren geleden als we het ons goed herinneren niet bepaald onvergetelijk op de Main.

Kylie Miller van The Beaches op Rock Werchter 2024 © Tim Vernimmen

Maar The Beaches spelen geen spelletjes op het podium. Er lopen geen tapes mee. Er verschijnen geen vrolijke visuals op de achtergrond. Ze pluggen hun gitaren in en zetten een overtuigende rockshow neer. Hun radiohits blijken zowat de meest fletse songs uit hun repertoire. En er wordt uitstekend gezongen, in allerlei toonaarden, en giftige bewoordingen, over ellendige exen en andere geneugten des levens, zoals in een upbeat nieuwe single over ‘being the biggest piece of shit in the world‘, en het luidkeels meegezongen ‘Blame My Ex’.

Dat wil niet zeggen dat The Beaches krampachtig doen zoals de mannen die de meeste bands bevolken. ‘I got my period today. Woo-hoo!‘ zij Miller op een onbewaakt moment, alvorens met een overdosis swagger het bouncy, Queens of the Stone Age-achtige ‘Back of My Heart’ in te zetten. Eerder had ze al opgebiecht dat ze allemaal nog bij hun ouders wonen (‘Who will house a 30-year-old rock star?‘) en dat dit het grootste festival was waar ze ooit hadden gespeeld. Dat was er niet aan te merken, en het zal vast niet lang duren. Gaat dat zien dus, zondag op Down the Rabbit Hole!

Jordan Miller van The Beaches op Rock Werchter 2024 © Tim Vernimmen

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen