Zwarte Cross 2024 komt met gigantisch nieuw hoofdpodium, inclusief kermisattracties en glijbanen

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

Bij de aankomende editie van de Zwarte Cross staat waarschijnlijk de coolste mainstage die je ooit zult zien.

Zwarte Cross 2024 komt met iets unieks! Het hoofdpodium van het grootste festival van Nederland wordt een kolos van 170 meter breed en 35 meter hoog. Uitgerust met reuzenraden, glijbanen (uiteraard toegankelijk voor publiek!), 26 vlammenwerpers (niet toegankelijk voor publiek), 150 speakers, 380 LED-panelen en 300 lampen wordt dit buitengewone project dé blikvanger van het festival in Lichtenvoorde.

Hoe het gevaarte er in het echt uitziet is nog even afwachten, want er wordt nog hard aan gebouwd. Maar de organisatie deelt alvast onderstaande impressie:

Onder andere Armin van Buuren, The Darkness, Joost, Kriss Kross Amsterdam, Status Quo en Kraantje Pappie zullen deze indrukwekkende mainstage in het weekend van 18 tot en met 21 juli betreden.

Stuntpodium

Laat het maar aan de Zwarte Cross over om zoiets groots en absurds neer te zetten! In 2012 had het festival een hoofdpodium met een springschans voor motoren. Tijdens sommige acts sprongen motorrijders metershoog over het hoofdpodium. Dit leverde met name tijdens het optreden van Kaiser Chiefs een spectaculair beeld op.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen