Chat Pile, Kylesa en Altin Gün eerste namen Roadburn 2025

Photo: Sam van Reenen / Festileaks

De eerste namen voor Roadburn 2025 zijn bekend. Altin Gün, Chat Pile en Kylesa vind je volgend jaar in Tilburg.

Met name de laatste naam is met recht een grote verrassing. De Amerikaanse sludge metalband Kylesa besloot er in 2016 voor onbepaalde tijd mee op te houden. Het allereerste Europese optreden na deze hiatus vindt volgend jaar plaats op Roadburn. Dat deze terugkomst precies hier plaatsvindt is geen toeval. In de aankondiging laat Laura Pleasants, gitarist van de band, weten “We kunnen ons geen betere plek voorstellen dan Roadburn om ons te herintroduceren, de toewijding van Roadburn naar alles wat heavy en experimenteel is, is legendarisch.”

Liefde van Chat Pile

Naast Kylesa staat ook Chat Pile weer op Roadburn. De terugkomst van deze Amerikanen is iets minder langverwacht; afgelopen editie gaven de heren twee shows weg op Roadburn. Iets wat hen geweldig is bevallen laten ze in gesprek met Roadburn weten “het gevoel van gemeenschap en overweldigend enthousiasme van de aanwezigen maakten ons vorige Roadburn optreden één van de meest betekenisvolle en memorabele optredens van onze carrière. We kunnen niet wachten om terug te komen, niet alleen als artiesten, maar ook als fans van avontuurlijke en eclectische muziek. We kijken allemaal uit naar wat het festival volgend jaar in petto heeft!”

Op maat gemaakte set Altin Gün

Tot slot kondigt de organisatie óók het Nederlandse Altin Gün aan. De band mag haar Turkse psychedelische folk voor het eerst laten horen op Roadburn. Dat het iets bijzonders gaat worden lijkt al vast te staan. De band laat in gesprek met de organisatie het volgende weten “We hebben een meer psychedelische live-set ontwikkeld, inclusief hypnotiserende visuals. We kunnen niet wachten om deze set op de aankomende editie van Roadburn te spelen.” De organisatie laat weten dat het een op maat gemaakte set is speciaal voor deze gelegenheid, doen ze toch goed bij Roadburn.

Tickets

De 4-day tickets voor het festival zijn al in de verkoop. Voor €269,- ben je er volgend jaar van 17 tot en met 20 april bij. Andere ticketopties zoals dagtickets en accommodaties volgen.

Roadburn Festival Logo

Roadburn Festival 2025

Locatie
Nederland
Tilburg, Nederland
Datum 17-20 april 2025
Tickets Kopen