De 10 moeilijkste clashes van Lowlands 2024

Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Daar gaan we… Het blokkenschema van Lowlands 2024 is bekend! En daarmee is het altijd speuren geblazen om te zien of alle artiesten op ons lijstje wel kunnen zien. We moeten zeggen, dat Lowlands hun best heeft gedaan de grootste clashes weg te laten. Maar als je fan bent van meerdere genres is het soms toch best lastig kiezen.

Of je nu al 30 jaar naar Lowlands gaat, of het je eerste keer is, niemand ontkomt aan het blokkenschema. Het ligt er natuurlijk aan of je als muziekfanaat gaat, of voor de sfeer komt, maar iedereen heeft wel artiesten die hij/zij/hen wil zien. Je kunt nooit overal bij zijn, zeker niet met de kilometers die je in Biddinghuizen aflegt. Wij leggen je de lastigste clashes van Lowlands 2024 voor. Kiezen maar!

1. David Kushner vs. Ramkot (vrijdag)

De Amerikaanse singer-songwriter David Kushner (vrijdag 13:00/14:00 – Bravo) betovert je met zijn emotionele folk-pop en indie vibes. Zijn liveshows brengen gegarandeerd kippenvelmomenten met zijn soulvolle stemgeluid. Perfect om de vrijdagmiddag mee te openen. Heb je meer zin in rauwe stonerrock? Dan moet je iets verderop in de India zijn. Met het Belgische rocktrio Ramkot (vrijdag 13:20/14:20 – India) weet je zeker dat aan headbangen geen gebrek is. Pure rock ’n roll met scheurende gitaren is wat je daar voorgeschoteld krijgt.

Ik kies...

2. Peggy Gou vs. Wunderhorse vs. Kae Tempest (vrijdag)

Peggy Gou (vrijdag 20:20/21:40 – Alpha) brengt waarschijnlijk heel Lowlands in beweging met haar unieke mix van house en techno. Waar ze meestal de nachtdieren laat opleven, staat ze nu op een verrassend licht slot. We verwachten elektronische groovy hits en veel energie op de Alpha-planken op vrijdagavond! Ga je liever voor wat alternatieve rock? Dan is Wunderhorse (vrijdag 21:00/21:45 – Lima) the place to be. Ga voor een performance die je niet snel vergeet met een bak rauwe rock-energie.

Even wat minder dansen? Je moet natuurlijk nog een aantal dagen.. Dan kan je ook de Britse spoken word artiest Kae Tempest (21:00/22:00 – India) bewonderen. Hen brengt een unieke mix van hiphop en poëzie naar de India. Eerlijkheid, krachtige teksten en meeslepende beats, een absolute aanrader voor liefhebbers van diepgaande kunst.

Ik kies...

3. Skrillex vs. Sticks (vrijdag)

Ben je al bijna klaar voor de vrijdagnacht? Mooi, dan is het tijd voor wat krachtige beats, net voor de headliner. Je kan kiezen voor de koning van de dubstep en EDM, Skrillex (21:30/22:45 – Bravo) wat op ieder festival voor een uitstekende partysfeer zorgt. Je kan bij Skrillex altijd terecht voor explosieve drops en een bak energie. Zal Fred Again.. zich al laten zien?

Dit is wel het slot van de GOATs, want tegelijkertijd kan je ook Nederlandse raplegende Sticks (22:00/23:00 – Heineken) checken. Ook bekend als lid van Opgezwolle, brengt Sticks je pure hiphop van de bovenste (hoeden)plank. Zijn liveshows staan garant voor scherpe teksten, strakke beats in een lekkere flow. Verwacht een mix van klassiekers en nieuw materiaal met energie voor tien.

Ik kies...

4. Justice vs. Blck Mamba vs. Barbie Sing-A-Long (vrijdag)

Vers van de pers is natuurlijk de nieuwe headliner Justice (22:45/0:00 – Alpha). Het nieuwste album van het Franse elektronische duo heet Hyperdrama, en dat is eigenlijk precies wat je die avond kan verwachten. Op BKS was het nog dé headliner van het weekend met een geweldige mix van het nieuwe album en de oude bangers. En de lichtshow is er eentje van formaat, we zijn benieuwd hoeveel lampen er in de Alpha passen.

Heb je meer zin in een ander soort beat? Dan is Blck Mamba (22:30/00:30 – India) het perfecte alternatief. Noonah Eze brengt twee uur lang een eindeloos feest naar de India, waar ze een unieke mix van amapiano, afrobeats en dancehall uit haar polsen schudt. Met haar Nigeriaanse roots dirigeert de Belgische de menigte met rap en percussie. Justice of Blck Mamba? Je bent in ieder geval helemaal klaargedanst voor de nacht.

Train jij liever je stembanden dan je beenspieren? Rond diezelfde tijd staat er weer een Sing-A-Long op het programma. Dit jaar is Barbie (22:30/00:40) aan de beurt. Van ‘I’m Just Ken’ tot ‘What Was I Made For’, ze komen allemaal langs in de Echo.

Ik kies...

5. Soulwax vs. Artemas vs. Soft Play (zaterdag)

Alsof de vrijdag nog niet genoeg was, de zaterdag staat ook bommetjevol clashes. Ga je voor de Belgische broers van Soulwax (17:15/18:15 – Bravo) die met hun arsenaal aan ervaring de Bravo platspelen? Verwacht een rollercoaster van opzwepende beats, drums en gitaarriffs. Een hemelse combinatie van elektronische muziek en rock. Daartegenover staat dan wel Artemas (17:40 – 18:40 – Heineken), de Brits-Cypriotische met veelzijdige stem staat garant voor een frisse en energieke show. Met alleen een slaapkamer, wifi en lef ging hij viraal op TikTok. Zijn album ‘Pretty’ geeft one-of-a-kind electrobeats? Aanwezig!

Liever een tikkie minder beats? Dan kan je je hart ophalen bij het Britse Soft Play (17:00 – 18:00 – India). Je kunt hen herkennen als Slaves, wat eerst de bandnaam was. Ga voor een performance die de hele India uit elkaar schudt, met een moshpit-vibe. Punk met een nog rauwer randje. Eigenlijk geen Soft Play dus.

Ik kies...

6. Sampha vs. Overmono vs. Lander & Adriaan (zaterdag)

Naast dat je rond deze tijd misschien ook nog iets wil eten, of alvast bij de Alpha in de buurt wil zijn, heb je ook nog even deze driedubbele clash voor je kiezen. Op zaterdagmiddag staan Lander & Adriaan (19:00/20:00 – India) klaar voor een heerlijke set van vrolijke beats. Je staat meteen te dansen door de aanstekelijke energie en unieke elektronische sound van het duo. Maarja, dan moet je wel Sampha (19:30 – 20:30 – Bravo) opgeven die als soulzanger en producer de baas van de magische liveshows is. De combinatie van persoonlijke teksten, krachtige beats maakt iedere show een ontroerende reis.

En dan is daar ook nog Overmono (19:45 / 20:45 – Heineken) die iets verderop de show steelt. Een grensverleggende mix van techno, breakbeat en garage. Ga voor hypnotiserende geluidsgolven die van alle planken instant een dansvloer maken. Ideaal voor iedereen die van een energieke elektronische set houdt met een intense live-ervaring. Succes met kiezen, je kan nooit overal tegelijk zijn! 😉

Ik kies...

7. Jorja Smith vs. ROMY vs. James Blake (zaterdag)

Jorja Smith (20:30 / 21:30 – Alpha) is beter bekend als de Britse R&B zangeres met onweerstaanbare stem. Zo’n intieme show wil je natuurlijk nooit missen op Lowlands in de Alpha. Zeker niet als ze met haar nieuwste album nog meer soulvolle ballads met een randje groove meebrengt. Maar tegelijkertijd staat toch echt Romy (21:00 / 22:00 – India) die bekend werd als zangeres van The xx, maar met haar solowerk inmiddels een mix van indiepop en elektronische invloeden laat zien. Dromerige melodieen, hypnotiserende beats zijn toch wel lekker voor dit moment van de zaterdagavond.

Ook net de line-up ingevlogen: fervent Lowlands-act James Blake (21:30 / 22:30 – Bravo). Hij stond met ieder album al op Lowlands, maar brengt met zijn mix van elektro, soul en experimentele geluiden altijd een onvergetelijke live-ervaring. Blake’s shows zijn vaak intiem en emotioneel geladen, perfect voor een avond vol verfijnde muzikale kunst en soulvolle momenten. Wat doe jij net voor de headliner?

Ik kies...

8. Haevn vs. Elephant (zondag)

Haevn (12:30 / 13:30 – Bravo), het Nederlandse duo dat betovert met hun etherische pop en Cinematic soundscapes, zorgt in 2024 voor een magische liveshow. Ideaal om de zondag mee te starten, omdat de dromerige zang, meeslepende strijkers je in een andere wereld kunnen wanen. Maar dan moet je wel het lonkende ELEPHANT (12:30 / 13:30 – India) kunnen weerstaan. Een andere Nederlandse band met eigenzinnige indie en alternatieve rock. Hun dynamische show bevat beachy melodieën, creatieve riffs en explosies van geluid. Voor een lekkere middagstart vol rock ’n roll.

Ik kies...

9. Thundercat vs. Barry Can’t Swim (zondag)

Thundercat (16:40 / 17:40 – Bravo) is een Amerikaanse virtuoos die met zijn basgitaar funky R&B, jazz en elektronische klanken met zich meebrengt. Verwacht een meeslepende live-ervaring vol groovende ritmes, strakke baslijnen en een flinke dosis improvisatie. Zijn natuurlijke charisma en unieke stijl zwepen gegarandeerd het Bravo-publiek op. Het alternatief is de frisse mix van house, techno en afrobeat van Barry Can’t Swim (17:00 / 18:00 – Heineken). Hij heeft nu al een prominente plek op Lowlands gevonden. Waarschijnlijk staat deze tent net als twee jaar geleden met Fred Again.. tot de nok gevuld. Een producer en dj die meteen zorgt dat de hele tent in beweging komt. De Schot zorgt voor een innovatief geluid, ideaal voor het einde van de zondagmiddag.

Ik kies...

10. Idles vs. Venna vs. Teezo Touchdown (zondag)

Ben je helemaal klaar om de zondagavond in te luiden? Dan kan je kiezen voor de snoeiharde Britse punkrockers van IDLES (17:45 / 18:45 – Alpha). Ze staan erom bekend om met hun rauwe energie en maatschappijkritische teksten iedereen omver te brullen. Klaar voor de moshpit, en af!

Venna (18:00 / 19:00 – Lima) is daarentegen van een heel ander kaliber. We kennen hem van zijn virtuoze saxofoonsolo’s, improvisaties en combi’s van klassieke en moderne jazzinvloeden. Ideaal om de Lima te bestormen voor zijn innovatieve benadering van jazz. Hou je van een tikkeltje meer energie in de trap, rap en R&B hoek? Dan is Teezo Touchdown (18:00 / 19:00 – India) jouw man. Hij zorgt altijd voor een spectaculaire liveshow met theatrale flair en visuele creativiteit. Allemaal heerlijke vibes voor de zondagavond dus, het is maar net wat op dat moment bij jouw energie past.

Ik kies...

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.