Justice op Best Kept Secret 2024: dé headlinershow van het weekend

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Het hele weekend is het uitkijken naar Justice, niet in de laatste plaats omdat de vorige twee dagafsluiters niet helemaal, of helemaal niet, konden overtuigen. Maar gelukkig, op zondag dan tóch nog een echt overtuigende headliner op Best Kept Secret 2024: vanaf de eerste klanken van ‘Genesis’ walst een megaproductie over het volgepakte strand.

Wat een contrast: de mannen van Justice staan zelf vrij stil en relatief anoniem op het podium, maar alles om hen heen schreeuwt, flikkert en draait alle kanten op. Meer lampen en schermen hebben er waarschijnlijk nooit eerder op deze main stage gehangen – het gerucht gaat zelfs dat twee dagen eerder een show in Porto op het laatste moment werd afgezegd omdat het podium deze productie waar je u tegen zegt niet trok.

Dat wordt steeds aannemelijker naar mate de show vordert: lampen blijven er maar bijkomen van links, rechts, onder en boven; zelfs de flightcases die op het podium staan bevatten LED-schermen. De gehele installatie draait naar alle kanten en kleurt alle kleuren van de regenboog tijdens ‘One Night/All Night’. Zo tovert Justice constant het grote open podium tot een intieme nachtclub waarbij iedereen uit z’n dak gaat – een flink verschil met het het simpele lichtgevende kruis waarmee Justice in de begindagen tourde.

Neverender

Hoogtepunt van de set is ‘Neverender’, de prijssingle van het meest recente album Hyperdrama. De track wordt niet één keer gespeeld, maar komt telkens opnieuw terug in de show. Elke keer wanneer de melodie wordt herkend, raakt het publiek opnieuw in extase.

Maar het nummer vormt niet alleen de rode draad van de set, eigenlijk het verbindende element van dit hele weekend. Al dagen hoor je de track bij verschillende foodtrucks langskomen, op de BKS socials en vooraan in alle festivalplaylists. Wanneer de track dan eindelijk hier wordt gedraaid, voelt het als wanneer je op pakjesavond eindelijk je langverwachte cadeaus mag openmaken. Meteen een goede kanshebber voor het festivalanthem van 2024.

Eindelijk een echte headliner

Justice bewijst met de show een échte headliner te zijn, inclusief productie op hoog niveau van begin tot eind. Het doet nog eens terugdenken aan vrijdagavond, met die andere elektronische headliner Disclosure. Knap hoe het Justice lukt om met feitelijk slechts enkele radiohits een dik uur iedereen in z’n greep te houden, waar dat Disclosure met een bak vol anthems nog geen kwartier lukte. Zelfs de minder bekende tracks van laatste album Hyperdrama, of de toch niet heel commercieel succesvolle voorlaatste plaat Woman, komen live volledig tot hun recht in de verschillende remixes.

En hoe sluit je zo’n set dan af? Juist, nog een supermix van al je grote hits zodat het publiek toch nog één keer mee kan zingen en helemaal uit z’n plaat kan gaan. Op sommige momenten wordt zo hard gesprongen dat de vlonders onder iedereens voeten centimeters op en neer gaan. Wanneer de laatste tonen van de muziek klinken, lopen de mannen naar beneden naar het publiek om hier nog heel sympathiek vijf minuten lang iedereen een hand en high five te geven. Echte sterren.

Zo blijft Justice één van de indrukwekkendste elektronische live acts van het moment. De show is een perfecte mix van muziek, show en pure energie, en bovenal een onvergetelijke afsluiting van een prachtige jubileumeditie van Best Kept Secret 2024.

Wat vond jij van Best Kept Secret 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Best Kept Secret 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.