Lowlands probeerde (tevergeefs) André Rieu te boeken

Lowlands heeft in het verleden serieus gekeken naar de optie om André Rieu te boeken voor het festival. Dat vertelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in het slotinterview van 3voor12.

In het traditionele eindgesprek van 3voor12 gaat het over het succes dat het Noord Nederlands Orkest afgelopen edities had op Lowlands, waarna interviewer Atze de Vrieze een idee deelt: het boeken van André Rieu als headliner.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg vertelt dat ze daar al eens serieus mee bezig zijn geweest: “Ik ben wel eens bij André op bezoek geweest. Maar het paste niet in elkaar, ik weet niet meer precies waarom.”

Hij vergelijkt vervolgens de twee klassieke initiatieven met elkaar. Van Eerdenburg: “Wat denk ik goed is aan het NNO, is dat ze een serieus klassiek stuk spelen dat helemaal niet geschikt is voor moshpits, maar dat wel elkaar verbinden. Ik denk dat het bij André mogelijk een beetje doorslaat. Dat die tegenstelling er niet in zit: dan moet je écht gaan walsen.”

‘André durft niet’

In 2018 ging het ook al eens over André Rieu op Lowlands. Zanger Niek Nellen verklapte toen dat een boeker van het festival hem had toevertrouwd dat ze Rieu al lange tijd naar het festival proberen te halen. Hij zei dat het tot dan toe niet was gelukt omdat André “niet zou durven”, maar de deur ook niet werd gesloten.

Pierre Rieu, zoon van, reageerde daar niet veel later op in De Limburger. Die zei dat er nooit een aanbod is geweest, en dat hij verwachtte dat zijn vader “niet eens wist wat Lowlands was”. Pierre: “Als we een officiële uitnodiging krijgen, gaan we kijken wat de bedoeling is en praten. We zeggen niet op voorhand nee.”

Dat die gesprekken er inmiddels zijn geweest, is dus zeker, maar een optreden zit er desalniettemin niet in. Dan maar weer naar het Vrijthof.

Lowlands Logo

Lowlands 2025

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 15-17 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen