André Rieu zegt niet op voorhand nee tegen een optreden op Lowlands. De zoon van André Rieu, Pierre Rieu, laat vandaag in De Limburger echter weten dat zij nog geen officiële uitnodiging hebben ontvangen van het festival.

Eerder schreven we al over de mogelijke komst van André Rieu op Lowlands. Volgens Afterpartees-zanger Niek Nellen zou het festival al langere tijd bezig zijn met het boeken van Rieu.

“Wij weten van niets. Een fabel. Ik denk niet dat André weet wat Lowlands is”, laat zijn zoon echter weten in De Limburger. Hij geeft vervolgens aan dat er niet op voorhand ‘nee’ wordt gezegd. “Als we een officiële uitnodiging krijgen, gaan we het uitleggen, kijken we wat de bedoeling is en praten.” Wie weet kunnen we de Limburger binnenkort dus echt gaan bewonderen op de festivalweide.

André Rieu

Photo by Charlie1965nrw via Wikimedia Commons

Als een van Nederlands best verkopende artiesten heeft André Rieu weinig te bewijzen. Zijn concerten worden wereldwijd goed bezocht en in Nederland zijn de optredens op het Vrijthof een begrip geworden. Hij verwierf veel bekendheid met zijn uitvoeringen van stukken van Strauss, al kwam zijn commerciële aanpak hem vaak op kritiek te staan. Maar fans vinden het juist goed dat hij het zo groots aanpakt. Op deze manier worden de werken van klassieke meesters namelijk wijd verspreid. Mocht je niet willen wachten totdat Lowlands hem mogelijk boekt, dan kan je via zijn website andere concerten vinden!

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands 2018 is alweer de 26e editie van het festival in de Flevopolder. Zoals ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. In 2017 prijkten The xx, Editors en Mumford & Sons nog op de bovenste regel van het affiche. Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalsite.